Telekomifirma ise ütles, et põhjuseks oli nendepoolne konfiguratsiooniviga, Daily Maili hinnangul jõudsid Venemaale ja Hiinasse nii Google'i otsingute seonduv info, pilveteenuste andmed ning äriklassilahenduse G-suite informatsioon.

Terve hulk infost kadus otsekui musta auku - kasutajatele näis, et nende Google'i teenused ei ole kättesaadavad, eriti olid teenused häiritud Ameerika Ühendriikides. Daily Mail viitab, et turvaspetsialistid arvavad, et tegemist võis olla sõjalise eksperimendiga, Google aga viitab, et tegemist oli tavalise tõrkega, millel tõenäoliselt pahatahtlikku tausta ei ole.

Probleemi tuvastas küberturvalisusfirma ThousandEyes. Nende esindaja Alex Henthorne-Iwane ütles, et tegemist on kõige suurema andmelekkega, mida nemad Google'i puhul näinud on. Samuti on tema hinnangul tegemist riiklikult koordineeritud rünnakuga, kuna andmete lõppsihtpunkt oli Hiina riigi omandis olev China Telecom.

Surrey Ülikooli arvutiteadlane Alan Woodward ütles Daily Mailile, et olulist põhjust muretsemiseks ei ole, kuna kõik läbi Google'i liikuv informatsioon on krüpteeritud. Samas tõdes ta, et kuigi keegi ei saa lugeda, mida inimesed omavahel kirjutavad, on siiski võimalik tuvastada kes kellega rääkis ja kui pikalt. "Mis puudutab prominente, siis võib tegemist olla huvi pakkuva luureinformatsiooniga," ütles Woodward.

USA mereväekolledži ja Tel Avivi Ülikooli koostöös läbi viidud hiljutine uuring leidis, et Hiina varastab pidevalt USA võrguliiklust ning suunab seda ümber.