Loojate poolt "petjate abivahendiks" (tool for adulterers) nimetatud rakendus loob tavapäraste telefonisõnumite kõrvale iseseisva sõnumivahetuse süsteemi, kus ongi saatjal võimalik nende säilivuse suhtes omalt poolt midagi ette võtta, ilma et peaks kaaslase mobiiltelefoni varastama vms.

Valida võib sõnumi hävimise kohe pärast lugemist või kindla säilivusaja, misjärel TigerTexti server kustutab sõnumi nii saatja kui vastuvõtja aiFõunist.

Kui vastuvõtjal pole TigerText veel installeeritud ja keegi alustab selle kaudu temaga kirjavahetust, saab ta SMSi pakkumisega rakendus paigaldada.

Tarkvara on tasuta ja sellega kaasneb võimalus saata 100 sõnumit 15 päeva jooksul. Kui nii-öelda katsetamisaeg saab läbi, võib 1,5 dollari eest osta 250 uue sõnumi saatmise võimalus, või maksta 2,5 dollarit piiramatu kasutuse eest. Töötab kenasti ka iPod Touchil.

Maailm vajab rohkem võimalusi konfidentsiaalse elektroonilise kirjavahetuse kontrollimiseks ka saatja poolel! TigerText on ka odav alternatiiv lihtsalt SMSide saatmisele.