Ekraani puhul on lubatud 20% energiasäästu, 20% valgustugevuse tõusu ning 80% väiksemat päikesevalguse peegelduvust. Kasutamisel tõdesime, et aku kestab kõvasti üle kahe päeva ning ekraani heledus/kontrastsus oli korralikult üle keskmise, mis võimaldas pilti näha igasugustes tingimuses silmi kissitamiseta.

Super AMOLED ekraan on Samsungil esimene, kus puutetundlikus on lisatud otse ekraanikihti, mis lubas luua väga õhukese seadme. Selle paksus on 11 millimeetrit ja ekraanisuurus 3.3 tolli ning telefon jättis oma metalse korpusega igati tugeva ja hea mulje, kuigi on kerge ja käepärane. Ekraanil on samuti mitmikpuute tugi, mis töötas kiiresti, täpselt ja mugavalt näiteks netilehtedel teksti suurendades-vähendades. Samuti tegi surfamist mugavaks automaatne pildipööramine, mis kohendab end mõtlemise või lünkadeta vastavalt seadme hoidmisele.

Välimusele ei ole midagi ette heita. Suur kriipimiskindel ekraan, tagaküljel teemandikujulised avad kaamerale ja välgule, ülemisel serval 3,5 mm kõrvaklapipistik, micro-USB ja väike kõlar. Nupud on tavapärase paigutusega: helitugevus vasakul üleval servas, kaamera paremal all, lukustus paremal üleval, menüü ning kõne vastamine/katkestamine ekraani all. Ainsana võib harjumatuna tunduda menüü, mis on venitatud teemanti kujuline ja veidi kõrgem kui teised nupud.

Ekraani paremas ülanurgas on teine kaamera videokõnedele. Funktsioon töötab ainult piisavas 3G-levialas, kuid üllatavalt hea kvaliteediga. „Vaata, näed, näed jah?", tuli tahtmine kõnekaaslasele öelda. Primaarne kaamera suudab salvestada kõrglahutusega videot, näidise lisasime teksti lõppu. Pildistamine õnnestus normaalselt nii valges kui pimedas, automaatne välk töötas täpselt siis, kui vaja.

Üldmulje riistvara poole pealt on positiivne. Kiire 1 GHz protsessor, võimas ekraan, tugev korpus ja vastupidav aku teevad sellest korraliku nutitelefoni, punkte kaotab seade pigem operatsioonisüsteemi eest.

Samsungi enda nutitelefonide operatsioonisüsteem bada on nii uus, et Wave'is esines väljalaskenumber, mis algas ühega ja lõppes nulliga, vahepeal oli ainult punkt. Enamvähem sama vana on ka Samsung Apps Store digipood rakenduste hankimiseks, mis oli veidi tühi, nii et nimekirja sai kokku lugeda 10 inimese näppudel-varvastel. Kuid siiski leidsime enamikest kategooriatest programme, mida katsetada.

Kui küsida Samsungilt, et miks on maailmale vaja veel ühte mobiilsete seadmete opsüsteemi, oleks vastuseks: firma on kavas välja lasta terve armee bada telefone, nii et miks mitte?

bada tähendab korea keeles ookeani või merd, mis sobib ideaalselt kokku telefoni nimega Wave (ing.k laine).

bada on lihtne ja kasutajasõbralik. Eri esilehtesid saab luua kümme, igaühel kasutaja maitsele vastavad funktsioonid. Menüüs programmide paigutust saab seada vastavalt kasutusele muutuvaks või vastavalt vajadusele fikseerituks. Opsüsteem on ka eestlasele emakeelne, ehk siis on karbist väljudes võimalik valida eestikeelne süsteem ja tekstisisestus, kirjavigade ja väärakate sõnadega. "Nupu"vajutused on täpsed ja kiired, klaviatuuril on raske valesti vajutada isegi kui tahaks.

Lisaks on bada muidugi laiendatav kõiksugu rakendustega, seotav sotsiaalvõrgustike ja e-posti kontodega, meediasõbralik (muuhulga vaata DivX formaadis filme mälukaardilt).

Üleüldiselt on bada tugev ja arvestatav operatsioonisüsteem, olgugi veel lapsekingades. Eeldused on olemas, et väiksest pallikõksijast kasvab järgmine Ronaldo.

Vaadake juutuubiklippi ka, kuidas Wave'iga salvestatud kõrglahutusega video välja näeb:

Foto allikad (vasakult): AP, AFP, AFP