Seni kuni akutehnoloogia ootab oma järgmist suurt läbimurret, pakuvad akupangad ajutist leevendust meie pidevalt tühjenevate telefonide tarbeks, kirjutab Digitark.ee.

Akupanga peamine omadus on tema mahutavus. Seda mõõdetakse milliamper-tundides (mAh). Mida suurem on akupanga mahutavus, seda suuremaid akusid on see võimeline laadima.

Kui sul on telefon, mille akumahutavus on 1500 mAh, siis teoreetiliselt saaksid sama suure mahutavusega akupangaga oma telefoni täis laadida ühe korra.

Reaalselt on ka akupangaga laadimisel teatud kaod ning tõenäoliselt ei laeks selline akupank akut 100% täis.

Lisaks mahutavusele tuleks akupanka valides jälgida ka väljundpinget. Kui väljundpinge on väiksem kui telefoni oma, siis akupank telefoni laadima ei hakka.

Kasutajate laadimisvajadusi arvesse võttes on akupankasid valmistatud väga erinevate mahutavustega ning enamjaolt on nad võimelised laadima peaaegu kõiki seadmeid.

Ostetud akupanka tuleks hoida ka võimalikult tavapärastes ilmastikutingimustes ehk vältida tuleks pikaajalist külmas või kuumas hoidmist. Akupanga jätmine päikese kätte võib seda jäädavalt kahjustada, lisaks võib akupank kuumas plahvatada.

Kaasaskantavus võiks samuti olla üks võtmeargumente, kui otsid akupanka. Lihtne reegel on, et mida suurema mahutavusega on akupank, seda suurem on ta ka füüsiliselt.

Seega kui otsid akupanka, et matkates oma seadmeid laadida, pead leidma tasakaalu mahutavuse ja akupanga füüsilise suuruse vahel.

Soovitused

Romoss Sailing 4 (10400 mAh, hind 39 €)

Suure mahutavusega akupank, millega saab ühe korraga täis laadida nii tahvelarvuti kui ka telefoni.

Sisseehitatud LED võimaldab selle kasutamist taskulambina. Akupank oskab ise vastavalt laetavale seadmele valida õige väljundvoolu.
Foto: tootja

Samsung (6000 mAh, hind 69 €)

Sisseehitatud laadimiskaabliga akupank, mida kasutades ei pea kartma, et kaabel koju jääb. Akupangal on ka indikaator, mis näitab seadme laetuse taset.
Foto: tootja

Sony 2800 mAh, hind 24,9 €)

Stiilne ja kompaktne akupank, mis mahub taskusse ning aitab vajadusel hädast välja. Korpus on valmistatud kriimustuskindlast materjalist, et tagada seadme kaunis väljanägemine pikemaks.
Foto: tootja

Enne akupanga ostmist

tasub oma telefoni karbilt kontrollida, kui suure mahutavusega on sinu telefoni aku. Kui tahad, et sinu akupank laeks lisaks telefonile ära tahvelarvuti, siis kontrolli üle ka tahvli aku mahutavus ning liida need kaks, et saada vajaminev akupanga mahutavus.

Seejärel vaata üle väljundvoolutugevus või vali akupank, mis suudab selle ise vastavalt telefonile paika panna (nagu Romoss Sailing 4).