Tele2 turundusdirektori Katrin Aroni sõnul näitab telefonieelistuse muutumine, et Eesti majandus on käesoleval kümnendil märkimisväärselt kasvanud.

“Kallima hinnaklassi telefonide levik näitab üldist majanduse käekäiku ning riigi arengutaset. Kui viis aastat tagasi oli Rootsi populaarseim telefon juba iPhone, siis toona moodustasid need Eestis müüdud uutest seadmetest vaid 4-5 protsenti. Nüüd aga hakkamegi reaalselt vähemalt selle näitaja põhjal Põhjamaadele järele jõudma,” rääkis Aron ja lisas, et iPhone’i-buum algas Tallinnast, kuid on nüüd jõudnud pea kõigisse maakondadesse.

“iPhone peab teiste markidega võrreldes nii välimuse kui ka töökindluse osas väga pikalt vastu ning seetõttu on kõige levinumad paari aasta tagused 6S ja SE mudelid,” lisas Aron.

“Kui iPhone tuleb uute telefonidega välja harva, siis Samsungi strateegia on toota korraga palju erinevaid mudeleid. Seetõttu domineerib Apple paari hittseadmega populaarsemate mudelite edetabelit, kuid üldarvult on Samsungi telefone endiselt rohkem kasutusel,” rääkis Aron.

Populaarseimad telefonimudelid Tele2 võrgus

  1. Samsung J3 (2016)
  2. Apple iPhone 6S
  3. Apple iPhone SE
  4. Apple iPhone 7
  5. Apple iPhone 5S
  6. Samsung J5 (2016)
  7. Apple iPhone 6
  8. Huawei P9 Lite
  9. Huawei P8 Lite
  10. Huawei Y5II