Mehed on mitmes mõttes sarnased. Mõlemad on:

* tehnoloogiagurud: Bezos asutas Amazoni ja on selle tippjuht; Gates on üks Microsofti asutaja, selle kunagine pikaajaline tippjuht ja praegugi firmaga seotud

* mitmel rindel aktiivsed

* mitte enam päris esimeses nooruses (Gates on 62-aastane, Bezos 54)

* kumbki on olnud maailma rikkaim inimene, kuigi Gates on oma rahast aegade jooksul (peamiselt heategevuseks) nii palju ära andnud, et Bezos on hetkel kindlalt asiseim ja Gates tema järel teine

* Bezos sai rekordrikkaks tänu enda asutatud Amazoni aktsiatele, Gates tänu enda kaasasutatud Microsofti aktsiatele

Sarnasusi võib ilmselt leida palju rohkemgi, aga sisukamatest seob härrasid veel see, mida nad oma suure rikkusega üldse teevad.

Gatesi puhul on vastus ajakirjanduse vahendusel ammu teada. Ta ei kavatse oma miljardeid lihtsalt oma kolmele lapsele anda – igaüks saab päranduseks vaid 10 miljonit USA dollarit, et oleks motivatsiooni ikka ise pingutada –, vaid jagab selle heategevuseks.

Selgub, et Bezos teeb sama: jagab oma raha heategevuseks. Ta pole esialgu nii helde olnud kui Gates (eks noorem ju ka), aga ta lõi siiski abikaasa MacKenzie Bezosiga nüüd heategevusliku fondi Day One Fund, mille eesmärk on vaeste piirkondade koole ja kodutuid peresid aidata. Algne rahasüst on kahe miljardi USA dollari suurune.

Gatesilgi on abikaasaga kahasse loodud heategevuslik fond, mille kaudu ta on palju raha ära andnud. Bill & Melinda Gates Foundation sündis juba 2000. aastal.

Bezos on hiljutisematel aegadel pälvinud avalikku kriitikat, et rikkusest hoolimata vähe heategevusega tegeleb ja ka Amazon oma töötajaid madalate palkadega kiusab.

Sestap pole kindel, kas Gatesi ja Bezost seob veel siiras soov oma raha heategevuseks anda, või Bezos näeb seda rohkem mainekujundusliku vahendina. (Gatesi puhul on heldus usutavam, sest ta on heategevusega ulatuslikult tegelenud juba pika aja jooksul.)