Tehisintellekt mängis mänguks valmistumiseks läbi 180 aastaga võrreldava hulga mänge ning suutis tänu sellele kahes mängus võita mängijaid, kes kuuluvad 2013. aastal ilmunud mängu koorekihti. Kolmanda mängu tehisintellekt kaotas. Teist matši on võimalik vaadata täismahus allolevast videost.

Pärast mängu kommenteeris Elon Musk Twitteris: "Hea töö, OpenAI! Varsti on vaja luua närviliides, mis võimaldaks inimeste ja tehisintellekti sümbioosi."Musk on ka varem selliste kommentaaridega esinenud, näiteks 2016. aastal ütles ärimees, et tehisintellekti diktatuur ei ole võimalik, kui me "kõik" oleksime kollektiivselt tehisintellekt. Tema sõnul oleks see võimalik, kui meie digitaalne mina ja aju oleks spetsiaalse liidese abil ühendatud.

Nagu ikka, ei ole Musk ainult sõnade mees - 2017. aastal asutas mees ettevõtte nimega Neuralink, mis ei ole küll erinevalt teistest Muski ettevõtmistest just palju avalikku tähelepanu saanud. Spekuleeritakse, et Muski firma kavatseb närviliidest välja töötada loomade peal katseid tehes ning just selle idee ebapopulaarsuse tõttu pole muidu jutukas ärimees seekordsest ambitsioonikast plaanist palju rääkinud.

Küll aga on Neuralinki kohta öeldud, et firma peaks 2021. aastaks valmis ssaama lahenduse, mis aitab inimesi raskete ajuvigastuste puhul. Tõenäoliselt mängib siinkohal olulist rolli mängida just inimaju ühendamine arvutiga. Samuti on firma teatanud, et nende lõppeesmärk on inimeste paremaks muutmine inimeste ja arvutite ühendamise abil.

Ka OpenAI puhul on Muskil ettevõtmises käpp sees - arendusfirma lõid Musk ja ettevõtja Sam Altman. Musk lahkus ettevõtte nõukogust selle aasta alguses, et vältida huvide konflikti Teslaga.