Botnik kirjeldab end oma kodulehel kui loomeinimeste kogukonda, mis teeb koostööd masinatega, et luua uusi veidraid asju. Uute Potteri-tekstide loomisel kasutati "ennustavat" algoritmi. IFLScience kirjutab, et sellesse söödeti kõik seni ilmunud Potteri-raamatud analüüsimiseks ja "fantaseerimiseks" sisse ja botil lasti sõnade esinemise tõenäosust arvesse võttes seejärel uus materjal kirjutada. Töö pealkirjaks sai "Harry Potter ja millegi portree, mis nägi välja nagu suur tuhakuhi" (ingl k Harry Potter and the Portrait of What Looked Like a Large Pile of Ash).

Tulemuseks on miski, mida kirjandusteadlased ilmselt võivad analüüsima jäädagi, Potteri-fännide võimalikke ärajäämanähte taies aga vaevalt leevendab.

Lugeda saab lõike sellest Botniku lehelt. Muuhulgas sisaldas tehisintellekti meisterdatud raamat sääraseid lauseid: "Harry jaoks oli Ron lärmakas, aeglane ja pehme lind. Harryle ei meeldinud lindudele mõelda" ja "pikk surmasööja kandis särki, millele oli kirjutatud "Hermione on unustanud, kuidas tantsida", mispeale Hermione kastis oma näo mutta."

Oli ka jubedamat kraami, nagu "nahkjad vihmavalingud piitsutasid Harry vaimu sellal, kui ta tagasi lossi poole kõndis. Seal seisis pööraselt stepptantsiv Ron. Ta nägi Harryt ja hakkas otsekohe Hermione perekonda sööma" ning "Harry rebis oma silmad peast välja ja viskas need metsa."

Muuhulgas on Botnik aidanud algoritmide abiga luua ka Buzzfeedi viktoriine ("Missugune Piiblis mainitud katk iseloomustab su armuelu?") ja jõululaule ("Tänavusel jõuluajal on käes jõuluaeg, palun ära palu mul naerda."). Vähemalt hetkel näikse kirjanduslik ülemvõim olevat veel päris kindlalt lihast ja luust inimeste käes.