Loomeinimeste ja arendajate ühine kogukond Botnik on loonud tehisintellekti, mis talle "ette söödetud" tekstid algoritmide abiga läbi analüüsib ning sõnade esinemise tõenäosuse järgi uue teose kirjutab.

Varem on katsetatud näiteks J.K. Rowlingu armastatud Harry Potteri raamatutega, Star Warsi uusima filmi "Viimased Jedid" arvustustega, jõululauludega ning tuntud komöödiasarjade stsenaariumitega. Ja need tulemused on enamasti itsitama ajavad.

Seekord andsid Botniku inimesed tehisintellektile lugemiseks Donald Trumpi administratsiooni telgitaguseid kirjeldava skandaalse raamatu "Fire and Fury" ning sellega koos ka Trumpi armastatud kiirtoiduketi McDonaldsi menüü, vahendab IflScience.

Tulemus on samuti ülinaljakas ja veelgi jaburam, kui see, mis Valgest majast igapäevasesse uudisevoogu jõuab.

Üks stiilinäide peatükist 10, mille nimi kõlab eesti keeles veidi kohmakalt "Veiseliha ja pealik" (inglise keeles Beef and a Chief): "Trumpi esimesed 100 päeva presidendina olid kui röstitud ja grillitud köögiviljade segu ketšupist ja nördimusest." ("Trump’s first hundred days of being President were a toasted grilled vegetable medley of ketchup and indignation.")

Loomulikult on ka tehisintellekti raamatus räägitud Hillary Clintonist, aga ka näiteks Trumpi poolt vallandatud FBI peadirektorist James Comeyst. "Ühel varajasel novembrikuu päeval ütles Comey, et üks Hillary Clintoni restoran võis 1972. aastal olla kõigest kate selleks, et müüa meediale hot dog'e, kuid meil ei ole selle kohta piisavalt tõendeid." (“Then in early November, James Comey said, “One of Hillary Clinton’s restaurants in 1972 could have been a front for selling hot dogs to the press, but we have no facts.”) Milline hämar kulinaarne tegevus!

Ja midagi ka Venemaa skandaalidega seonduvat: "Kui Venemaa teema uurijad hakkasid Donaldile probleemseks muutuma, ütles ta [oma kabinetiülemale Reince] Priebusile, et too ostaks 50 või enam šokolaaditükkidega Valge maja kujulist küpsist, et luua segadus: millises neist president sees on." (“As the Russia investigators seemed to be a problem for Donald, he told Priebus to get 50 more chocolaty-chip cookies shaped like the White House to try to create confusion over which was the one with the President in it.”)

Botniku tekstidest ei saa niisiis kindlasti pilti selle kohta, milline on olnud elu Trumpi juhitavas Valges majas, aga igati lõbus lugemine on see kahtlemata! Siin mõned inglisekeelsed katkendid: