Tehnoloogia-asjatundjad on üldiselt üksmeelel, et tänapäeva nutitelefon üldiselt üle 4 GB töömälu ei vaja. Kuigi osavkäpp suudaks lisamälumahuga üht-teist huvitavat ette võtta, peamiselt kasutajakeskkonna kiiremaks muutmise eesmärgil.

Tehnoloogiafännile võib meeldida ka lihtsalt mõte telefonis 8 GB töömälu omada, nii et mõned on tõesti müügile ilmunud.

Razer Phone, ASUS Zenfone AR, Xiaomi Mi Mix 2 Special Edition, ZTE Nubia Z17, OnePlus 5T ja 6... Nimekirja vaadates saab selgeks, et Eestis enamik neist kerge vaevaga saadaval pole, OnePlus 6 muidugi särava erandina.

Nimekirja vaadates saab selgeks ka, et ükski suur telefonitootja veel 8 GB töömälu oma seadmetes ei paku. Mõeldud on siis tootmismahtude poolest tõeliselt hiidusid nagu Apple, Samsung ja Huawei.

Kõlakate põhjal võis uskuda, et esimesena jõuab selle "verstapostini" Samsung oma augusti alguses esitletava järgmise tipptelefoniga, mis kannab usutavasti nime Galaxy Note 9.

Hiljuti selgus aga, et Huawei jõudis siiski ette. Nende esimene 8 GB telo ilmub Hiinas 24. juulil ja kannab nime Honor 10 GT (uudise avapildil).

See on uusväljalase Hiinas aprillis ilmunud mudelist Honor 10, mis pakub vastavalt ostja valitud variandile 4 või 6 GB töömälu.

Välimus ja põhinäitajad on 10 ja 10 GT võrdluses üldiselt samad:

* 5,8-tolline 1080 x 2280 piksliga ekraan (LCD),
* Kirin 970 kiip,
* 3400 mAh aku,
* sõrmejäljesensor esiküljel kodunupu all,
* 24 MP esikaamera, 16 + 24 MP põhikaamera

10 GT hind on veel avalikustamata. 10 maksis ilmudes 2599 jüaani ehk ca 330 eurot, ilmselt on siis uusväljalase mõnevõrra kallim.

Ainuke häda on, et Huawei pole Honori pakkumisest Eestis enam huvitatud ja selle ilmumine väljaspool Hiinat on hetkel kinnitamata.

Seega jääb 8 GB töömäluga telefoni huvilisel kergeimaks lahenduseks osta OnePlus 6 (tootja kodulehel oneplus.net 569 eurot) või oodata Samsungi tippmudelit ja loota, et sellel ongi nii palju RAM-i nagu kõmutatud.