Sammude lugemine sai alguse täna hommikul ning kella 12-ks oli osalejate poolt tehtud juba ligi miljon sammu. Osalejate hulk ulatus hommikul üle tuhande ning sammude kogunemise tempot saab jälgida portaalis active.telia.ee, kus selle tarbeks on loodud spetsiaalne sammulugemise kalkulaator.

Telia Eesti asjade interneti valdkonna juhi Toomas Kärneri kinnitusel on uus ja põnev väljakutse hea võimalus panustada oma liikumisega sümboolsesse 100 miljoni sammu täitumisse ning teenida samal ajal oma sammude eest täiendavat mobiilse interneti mahtu. Kõigele lisaks saavad osalejad hea enesetunde tervislikust eluviisist.

„100 miljoni sammu väljakutse on jätk juuni alguses käivitunud kampaaniale Sammud internetiks, mis võimaldab muuta oma igapäevased sammud täiendavaks mobiilse interneti mahuks. Lühikese ajaga on uue lahenduse kasutusele võtnud terve hulk aktiivseid inimesi, kellele oleme tänaseks jaganud 411 gigabaidi (GB) ulatuses tasuta mobiilse interneti mahtu,“ märkis Kärner.

Selleks, et osaleda 100 miljoni sammu soorituses ja oma igapäevased sammud täiendavaks internetimahuks muuta, peab olema Telia või Diili lepinguline klient. Samuti peab inimene kasutama Fitbiti, Garmini või Polari aktiivsusmonitori või spordikella. Kui need eeldused on täidetud, tuleb end sisse logida Telia Active portaali https://active.telia.ee/, siduda oma sammulugeja ja telefoni number ning sammude arvestamine ja internetimahu kogumine võibki alata.

Sammud internetiks lahenduse loogika on lihtne: mobiilse interneti mahtu saab juurde teenida iga päeva jooksul tehtud sammude eest, kusjuures iga 1000 sammu tähendab 5 megabaidi (MB) ulatuses täiendavat internetimahtu. Maksimaalselt saab päevas juurde teenida 50MB ulatuses internetimahtu, mille nimel on vaja teha 10 000 või enam sammu. Ühes kuus teenitav maksimaalne andmemahu kogus on 1,5GB.

„Soovime Telias parandada eestimaalaste elujärge ning tehnoloogia on meile selles täna suureks abiks. Usume, et uued ja põnevad võimalused pakuvad motivatsiooni ja avastamisrõõmu eri vanuses inimestele,“ lisas Kärner.

100 miljoni sammu kogumise tempo ja Sammud internetiks lahendusega saab tutvuda ning selle kasutamist alustada SIIN.