Kellel on aga suuri faile juba 4K/8K ajastu vääriliselt palju ja suuri, see võiks peagi haarata Seagate'i uue SSD-tüüpi ketta, kuhu mahub 60 TB andmeid.

Nagu arvata võibki, pole selline elukas mõeldud keskmisele kodukasutajale, kes ei jõuaks/raatsiks seda ilmselt ostagi. Küll aga serveriparkidele ja andmekeskustele. Ketas peaks kaotama vajaduse eraldada andmeid vastavalt sellele, kas läheb kohe vaja või toimub pikaajaline säilitamine.

Andmevahetus toimib SAS-suutlikkuse järgi kuni 12 GB/s, järjestiklugemine ja -kirjutamine kuni vastavalt 1,5 ja 1 Gbit/s.

Kui palju 60terabaidine loom energiat tahab? 15 vatti. Väliselt meenutab tavalist kõvaketast (3,5" kujutegur). Kasutusel on Microni 3D NAND mälu. Ühenduseks on vaja SAS-liidest (Serial SCSI).

60 TB SSD paistab eelkõige silma selle poolest, et eelmine mahukaima SSD tiitli hoidja pakub umbes neli korda vähem andmeruumi. See oli Samsungi kevadine 15,36 TB hiiglane, samuti ärikasutajale suunatud.

Seagate ei suuda oma suurt poissi veel müügile tuua, seda peab ootama kuni järgmiseni aastani. Ka pole tootja veel avalikustatud pilte ega hinda. Aga no... tore teada, et tuleb!