Eile esitles see Jaapani elektroonikahiid kahte täiskaadersensoriga hübriidkaamerat ning viit objektiivi, kirjutab Photopointi ajaveeb kahes eraldiseisvas uudises (lingid vahepealkirjades).

Foto: tootja

Kui Sony a7R oma 36 MP sensoriga on mõeldud staatilisemate kaadrite jäädvustamiseks, siis Sony a7 on relv, mis optimeeritud pigem kiirema liikumise pildile püüdmiseks.

Hinnalt on Sony A7 oma kaaslasest soodsam – seda ilmselt eelkõige täiskaadersensori tõttu, millel megapiksleid "vaid" 24.

See-eest on a7 aga varustatud Fast Hybrid autofookussüsteemiga, kus teravuse eest hoolitsevad pildisensoril paiknevad 117 faasi- ja 25 kontrasttuvastusega autofookuspunkti.

Sony sõnul on a7 "kiiruselt parima autofookusega täiskaadersensoriga digipeeglite tasemel".

Kui välja arvata sensor ning autofookus, siis on A7 oma kaaslasega võrreldes vaat et identne.

Seesama tugevast magneesiumsulamist niiskusekindel korpus, sama hea elektrooniline pildiotsija nagu Olympus OM-D E-M1 kaameral, Full HD kuni 60p videorežiim, hea lahutusvõimega LCD-ekraan ning WiFi ja NFC ühendus.

Seda, et Sonyl on plaanis valmis teha täiskaadersensoriga hübriidkaamera, mille bajonett on seesama NEX-seerialt tuntud E, sahistati juba eelmise aasta sügisest saadik. Palju vaieldi siis selle üle, kas selline asi üleüldse tehniliselt võimalik ongi.

Skeptikud rääkisid, et väikese diameetriga E-bajonett on siiski loodud APS-C mõõdus sensori jaoks ning suur sensor jääb bajoneti ääre alla varju.

Sony aga tegi asja ära ning peab tunnistama, et erinevalt eelmise sügise RX1 täiskaaderkaamerast, mis oli siiski pigem loetud fotofriikide nišitoode, ahvatleb selline täiskaaderkaamera kindlasti paljusid tõsiseid fotohuvilisi ja miks ka mitte professionaale.

Sest tegemist on tõepoolest – nagu Sony seda uhkelt kuulutab – maailma väikseima vahetatavate objektiividega täiskaadersensoriga digitaalse peegelkaameraga.

Sony a7 plaanitav Euroopa turule jõudmise aeg on 20. november. Kaamera soovituslikuks jaehinnaks (koos 28-70 mm f/3.5-5.6 OSS soomobjektiiviga) on 1800€.

Foto: tootja

36 MP täiskaadersensoriga Sony a7R on optimeeritud staatiliste, detailsete kaadrite jäädvustamiseks.

Sony a7R on E-bajonetiga hübriidkaamera (nagu NEX-seeria hübriidid), mille sisse on pandud tippklassi elektrooniline pildiotsija ja sama suure lahutusvõimega täiskaadersensor nagu Nikoni kultustatud D600 digipeeglil.

Selle tolmu- ja niiskuskindel korpus on tugevast magneesiumsulamist, see klõbistab 14-bitiseid RAW faile ja salvestab Full HD mõõdus 60p videoklippe – soovi korral ka puhtal kujul läbi HDMI otse välisele andmekandjale.

See on läbi ja lõhki profimasin, mis tõstab hübriidkaamerad täiesti uuele uuele tasandile ja lööb traditsiooniliste peegelkaamerate kontseptsiooni järjekorse mõra.

Sony a7R plaanitav Euroopas turulejõudmise aeg on 20. november. Kaamera kere soovituslikuks jaehinnaks on 2100€.

Kuus uut objektiivi

Koos kahe täiskaadersensoriga hübriidkaameraga esitleb Sony ka kuut uut objektiivi ning kahte adapterit, mille abil saab kinnitada a-bajonetiga objektiive E-bajonetiga täiskaadersensoriga kaamerate külge:

Carl Zeiss Sonnar T* FE 35 mm F2.8 ZA
Carl Zeiss Sonnar T* FE 55 mm F1.8 ZA
Carl Zeiss Vario-Tessar T* FE 24-70 mm F4 ZA OSS
FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
FE 70-200 mm F4 G OSS
70-200 mm F2.8 G SSM II (A-bajoneti objektiiv)
LA-EA4 adapter 35 mm täiskaadersensorkaamera jaoks – poolläbipaistva peegli ja autofookusega
LA-EA3 adapter 35 mm täiskaadersensorkaamera jaoks