Mäletavad ju tehnikahuvilised eriti eredalt Sony esimesi, kaks aastat tagasi lavale liibanud lendkalu, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kas võiks siis Sony uuel tahvelarvutil Xperia Tablet Z olla piisavalt atraktiivsust, et firma ka tahvelarvutite vallas tegijate hulka tuua?

Võiks küll. Selle asemel, et tahvelarvutile taas erilist vormi anda, on Sony selle loonud väga õhukese – 6,9 mm. Sony enda sõnul on Tablet Z maailma kõige õhukesem 10,1" ekraaniga tahvelarvuti.

Lisaks on Tablet Z korpus pritsme- ja tolmukindel ning isegi veekindel, taludes sukeldumist 0,9 m sügavusele vee alla 30ks minutiks. Päris muljetavaldav.

Xperia Z tahvelarvuti tehnilised andmed on lipulaeva väärilised. Qualcommi 1,5 GHz neljatuumalise Snapdragon S4 Pro protsessoriga platvorm, 2 GB RAM-mälu, 1920 x 1200 piksliga IPS-ekraan, 8 MP kaamera tagaküljel ja 2 MP kaamera esiküljel.

Mälumahtu on tahvelarvutil 16 GB või 32 GB ning sellele lisaks on olemas MicroSD mälukaardi pesa.

Xperia Tablet Z ei ole tegelikult päris uudne. Umbes kuu aja eest esitles Sony seda kohalikele Jaapani sanidele. Barcelonas toimunud mobiilimessil Mobile World Congress tõi Sony oma uhkeima tahvelarvuti kogu maailma ette ning andis teada ka selle müügiletulemise aja ning hinnad.

Lettidele on tahvelarvutit oodata maikuus, 16 GB mudel saab maksma 499 eurot ja 32 GB mudel 599 eurot.