Sony esitles selle asemel uut keskklassi-telefonide seeriat Xperia X, mis paistab silma oma kaamerakesksuse poolest.

Nii X kui ka X Performace sisaldavad 23 ja 13 MP kaameraid, mis on tõesti uhked numbrid. Et aga seadmed ise pole veel müügile jõudnud (mais peaksid jõudma), siis ei tea me nende tegelikku kvaliteeti.

Barcelona messil sai näha ka X-i natuke odavam ja vähem võimsat õekest XA, millest peaks samuti maikuus ilmuma nii ühe kui ka kahe nano-SIM-kaardiga variant. Selle kaamerad on ootuspäraselt tagasihoidlikumad kui X-ide omad, nimelt 13 ja 8 MP.

Sony Xperia XA Ultra eri värvitoonides. (Foto: tootja)

Sony tutvustas nüüd üllatusena lisamudelit XA Ultra, mis jõuab põhikaamera megapikslitelt X-idele järele (21,5 MP), aga enekakaamera hüppab koguni ette. Lubatud 16 megapikslit on esikaamera puhul nii suur number, et teist telefoni ei teagi, mis nii palju pakuks.

Kindlasti keegi lugejatest oskab nüüd mingit obskuurset Hiina päritolu telefoni nimetada, mille enesepildi-kaameral olla XA Ultraga vähemalt võrreldav arv megapiskleid, või rohkem. Aga teeme siis loo pealkirjast kitsenduse ja ütleme, et läänes tuntud tootja kaameral pole rohkem MP-sid olnud.

XA Ultra erineb algupärasest XA-st lisaks ekraani poolest: 720p HD asemel Full HD, 5 tolli asemel korraga 6. Engadget lisab, et kuna ekraan on äärest ääreni tüüpi ja nõgus, siis tundub see poole tolli võrra väiksem. Ehk mitte ehmatavalt suur.

Suurus ja kaal on muidugi sellevõrra kasvanud, 130-grammisest seadmest on võrsunud 202-grammine. Töömälu on senise 2 GB asemel 3 GB. Salvestusruum on endiselt niruke 16 GB, aga sisse saab toppida 200 GB SD-mälukaardi.

Tahad ka nii hea välja näha? Hangi Sony Xperia XA Ultra! (Foto: tootja)

Kui tahad, et kõik oleks viimase sõna järgi, siis tea, et ka USB-C pesa ja veekindel disain on puudu. Aga Android (opsüsteem) on vähemalt uus, 6.0.1.

Sony teatab, et XA Ultra peab täislaadimise järel kaks päeva vastu. Ilmub see elukas juulis, hind pole veel teada.