Lühiesitlus viis pealiskaudselt kurssi 3D-meelelahutuse ajaloo ja 3D-pildi esitamise põhitõdedega,

Sony Full HD 3D tehnoloogia kasutab 200 Hz Motionflowd ja Active Shutter prille. Forte ajakirjanik leidis, et pildikvaliteet ei jää kinos nähtule alla, kus esitamistehnika on telerite omast kvaliteetsem ja kallim.

See tähelepanek põhineb siiski ainult esitlusel näidatud kokkuvõtlikul lühiklipil Sony arvutianimatsioonist "Cloudy With a Chance of Meatballs" (meie kinodes oli nimega "Taevast sajab lihapalle"), mis on Sony esimene panus 3D-kodukino kollektsiooni alustamiseks.

Sony toob Eestis esialgu turule kaks 3D-telerit: Bravia LX900 ja HX900. Hinnad sõltuvad ekraani suurusest ja algavad 32 000 kroonist. Samuti on saadaval kaks 3D Blu-ray pleierit: BDP-S470 3D (3500 krooni) ja BDP-S570 (3900 krooni). Ruumilist pilti hakkab tänu tasuta tulevale püsivaralisele täiendusele toetama muidugi ka PlayStation 3 konsool. Täpsemalt lisandub esialgu 3D-mängude tugi ja hiljem eraldi 3D-filmide tugi, kui meenutada jaanuaris CES-messil räägitut.

Esitlusel ei paistnud veel siiski päris selge olevat, kus ja millal meie maal Sony 3D-telereid osta saab. Pressiteade mainib alguses juulit (mujal maailmas kuuldavasti juuni jooksul) ja lõpupoole lihtsalt "suve".

Ostmisega ei maksa ilmselt kiirustada, sest koduseks nautimiseks leiduv ruumilisel pildil põhinev meelelahutus on hetkel praktiliselt null.

Ses valdkonnas astuvad esirinnas pigem Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid, kus televaatajal on juba õige pea valida mitmesuguse telekanalite seast, mis osaliselt või täielikult 3D-programmi esitavad. Ka 3D Blu-ray filme peame ootama peaaegu aasta lõpuni ja hetkel välja kuulutatud teoseid on praegu kaks või kolm ("Avatari" nende seas pole). PS3 ruumiliste mängude valik piirdub hetkel jahedaid arvustusi kogunud "James Cameron's Avatar: The Game'iga", aga Sonyl on esitluse andmeid uskudes ettevalmistamisel hetkel 6-8 uut.