Ebaharilikult suure ekraaniga nutifonile ennustati kiiret kukkumist nagu paraku juhtus suureekraaniliste telefonide isa (või ema) Dell Streakiga, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Üllataval kombel aga saatis Note'i hoopis pöörane edu, mis aitas ilmale tuua ka 5,5-tollise ekraaniga Note 2.

Tundub aga, et tegu on jätkuva trendinga ning nüüd tahavad hiigelekraaniga nutitelefonide pirukast oma tükki pea kõik telefonitootjad.

Äsjaalanud CES 2013 tehnikamessil tutvustas oma uusimaid nutitelefonide lipulaevu Xperia Z ja ZL ka Sony.

Mõlemad paistavadki hästi silma eeskätt oma suurepäraste 5-tolliste TFT Reality Display ekraanide (443 dpi!!!) ja Exmor RS sensoriga 13-megapiksliste kaamerate poolest.

Nii ekraan kui ka kaamera võimaldavad salvestada ja nautida 1080p täiskõrgresolutsiooniga videot. Sarirežiimil suudab kaamera teha kuni kümme 9-megapikslist fotot sekundis! (Take that, iFotograafia!) Lisaks on parandatud ka pildikvaliteeti hämaras pildistamisel. Boonusena on Xperia Z ka veekindel.

Telefonides peituvatest maiuspaladest võiks veel mainida LTE-võimalust, SD-mälukaardi pesa, neljatuumalist 1,5 GHz Krait-protsessorit, Adreno 320 graafikat, 2330 mAh akut ning 2 GB muutmälu. Seda muidugi lisaks muudele omadustele, mis tänapäeva tippklassi nutifonidele juba standardiks on kujunenud.

Mõistagi jooksutavad mõlemad telefonid Android 4.1 Jelly Beani ja Sony enda kasutajaliidest.

Müügile peaksid nii Xperia Z kui ka ZL jõudma märtsis ning kuigi hindade kohta esialgu info puudub, siis võib juba praegu kindlalt öelda, et säästutelefonid need ei ole.