Siiski on välja kujunenud, et Qualcommi arendatav Snapdragon-sari on nagu kvaliteedi võrdkuju ja Androidi vallas tuntuim nimi. Kui telefonis on Snapdragon, siis on kohe parem tunne, eks.

Tänavuse aasta esimeses veerandis peaks ilmuma Snapdragoni uusim võimsaim kiip 845. Kuna tähtsaim mobiilimess Mobile World Congress on juba ukse ees, siis Qualcomm hakkab uudistoote kohta vaikselt uut infot väljastama.

On muidugi ootuspärane, et 845 on kiirem ja võimekam kui eelkäija, senine tipp 835, aga see pole kindlasti üllatav ega kõige põnevam uuendus värske kiibi juures.

Esile võiks tõsta hoopis Broadcast Audio lahenduse, mis laseb muusikat striimida (voogedastada) mitmele seadmele korraga. Eeldusel, et need kõrvaklapid, kõlarid või muud muusikaesitusseadmed toetavad Bluetooth-andmesidet.

Andmete sünkroniseerimine toimib Qualcommi sõnul oivaliselt, selle eest kannavad hoolt vägevate ingliskeelsete nimetustega tehnoloogiad nagu automatic retransmission ja packet-loss concealment, mida vist tehnoloogiaguru Glen Pilvre ka ei suudaks kohe peast eesti keelde tõlkida.

Võimalus muusikat korraga mitmele edastab muudab peod ja koosviibimised tulevikus teoreetiliselt isegi vägevamaks kui praegu.

See lahendus on kõva sõna ka seetõttu, et ei pea enam nutikodu loomisele mõeldes nutikõlareid või nende pikendusseadmeid kokku ostma (Echo, HomePod jne). Snapdragon 845 kiibiga nutiseade ja Bluetooth-toega suvalised odavamad seadmed annavad sama tulemuse.

Nüüd on vaja ära oodata esimesed 845 kiipi kasutavad nutiseadmed. Nende hulka kuuluvad tõenäoliselt paljud tänavused tipptelefonid, tootjatelt nagu Xiaomi, LG, Samsung, HTC, OnePlus, Sony, ZTE, Nokia, Google, Motorola.