Seni arendas poppi teenust samanimeline USA firma, mille väärtus oleks The Wall Street Journali hinnangul 14-22 miljardit eurot, kui nad oleksid ka börsil tegevad.

Möödunud laupäeval, 24. septembril sai ettevõttest Snapchat aga lihtsalt Snap Inc., mis tutvustas ühtlasi uut toodet. (Snapchati rakenduse nimi jääb praegu kättesaadava info põhjal muutmata.)

Uus toode pole rakendus või veebiteenus, vaid seade – nutiprillid nimega Spectacles (ingl prillid).

Nutikas seostub peamiselt sellega, et prillseade lindistab nupuvajutuse peale 10-sekundilisi videolõike. Iga nupuvajutus algatab uue salvestuse.

Tulemust on kerge jagada, sest prillid hoiavad nutiseadmega ühendust ja värskendavad pidevalt õhu teel andmeid.

Spectacle'i kaamera on 115-kraadise objektiiviga, mis on võrreldav meie tavalise vaateväljaga. Ehk siis laiem kui nutiseadmete kaamerate puhul tavaline ja meenutab fisheye-efekti, kus video on lainurkne ning aheneb külgede suunas. Täpsemalt näed ülalolevas klipis.

Snapi tegevjuht Evan Spiegel põhjendab firma nimemuutust muide sellega, et asjaosalised tahtsid äri ja avalikkuse poole suunatud nägu selgemalt lahus hoida.

"Kui internetis meie tooteid otsite, siis on nüüd kergem asjassepuutuvat infot leida, mitte ei satu esmalt igava firmainfo ja finantsanalüüside otsa. Kui teid huvitab lõbusam osa, siis panete veebiotsinguks Snapchat või Spectacles, kuid Snap Inc. võib Wall Streeti rahvale jääda!"

Foto: tootja

Prillide maksumus pole veel teada, aga Journal usub, et see ilmub USA-s 130-dollarilise hinnaga. Esialgu piiratud koguses ja sel sügisel.

Google ei toonud oma haibitud Glass-nutiprille laiemalt müügile lõpuks muuhulgas põhjendusega, et see tekitaks ilmselt palju probleeme.

Inimesed ju ei taha, et neid ilma loata pildistatakse ja filmitakse, ja sama tegevus on paljudes kohtades ka keelatud. Aga seda keelata on raske, kui kohe ei taipa, et keegi kannab su läheduses justnimelt salvestavaid prille.

Huvitav oleks teada, kuidas Snap Inc. kirjeldatud probleemidest mööda hiilib. Esialgu piiratud koguses partii väljastamine ongi esimene võimalus testida, et kas inimesed lepivad sellega või tekib suuri jamasid.

Pluss on siin see, et Snap ei loodagi prillidest uut hittseadet kujundada, need on loodud niisama "pulli pärast". Seega pole hullu, kui projekt ei saagi lõpuks tuult tiibadesse nagu GLASSiga juhtus.