Nende uusim projekt on aga robot, mis sulle kaupa koju või mujale soovitud kohta veab, nagu videos näha.

Starship on 99% ulatuses isejuhtiv. See sõidab tellija ukse taha (või kuhugi lähedusse) ja saadab siis tekstisõnumi oma saabumise kohta.

Liikumiskiirus on üsna madal, nii et kuna roboti eesmärk on kaup alati kuni 30 minuti jooksul kohale tuua, sobib see lähikondlikuks kasutamiseks.

Starshipi arendajad Londonis asuvas idufirmas Starship Technologies testivad juba prototüüpmudeleid ja loodavad järgmisel aastal Ühendkuningriigis vastavat teenust pakkuma hakata.

Nende väitel võib kerge ja odava Starship-robotite armee muuta kauba kohaletoimetamise praegusest 10-15 korda odavamaks (ühe laadungi kohta). Ehk siis nad tahavad kohaletoimetamist pakkuda pea tasuta. Ja robot on täiesti keskkonnasõbralik.

Heinla kommenteerib pressiteates, et nad tahavad kohalike kullerteenuste turgu mõjutada nagu Skype mõjutas omal ajal digi-suhtlusvahendite turgu.

Idufirma paistab silma ka laheda domeeniga kodulehe poolest, see on nimelt .xyz-lõpuline nagu juba kultusliku kuulsusega telesarjas "Silicon Valley".

Starship Technologies pakub hetkel tööd 30-le inimesele Tallinnas ja Londonis. Ahti Heinla on CEO ja CTO, ettevõtja Allan Martinson on COO, mobiiliäri veteran Keith Cornell on CCO.