Ansipi juhtimisel on Euroopa Komisjon välja töötanud 16 algatust, mis aitaksid kõiki digitehnoloogia pakutavaid võimalusi kasutada ja sellega tõsta Euroopas majanduskasvu ning luua töökohti.

Postita küsimus Ansipile nädala jooksul selle artikli kommentaaridesse.

  • Kirjuta küsimus artikli kommentaaridesse enne reedet, 5. juunit
  • Küsimused võetakse vastamisele vastavalt võimalusele ja eelisjärjekorras need, mis puudutavad Euroopa digiturgu
  • Andrus Ansipi vastatud küsimused ilmuvad siia samasse artiklisse reedel, 5. juunil

Digitaalse ühtse turu eesmärk on kõrvaldada regulatsiooni tekitatud tõkked veebis toimuvatelt tehingutelt ja ühendada 28 riigi turud lõpuks ometi ühtseks turuks. Täielikult toimiv digitaalne ühtne turg võiks igal aastal tuua majandusse 415 miljardit eurot ja luua sadu tuhandeid uusi töökohti.

Strateegia abil võetakse ette erinevad probleemid: näiteks põhjendamatu geoblokeering, mis ei luba ühes EL-i riigis vaadata meediasisu, mis teises riigis on vaadatav. Samuti on strateegia eesmärk vähendada ebavõrdset kohtlemist elanike vahel interneti kaudu kaupu või teenuseid ostes.

Eesti on EL-is mitme näitaja poolest eesrindlik, näiteks kasutab meil mobiilset ja fiksvõrgu interneti püsiühendust suurem osakaal inimesi kui Euroopas keskmiselt.

Teisest küljest oleme Euroopa keskmisest maas, näiteks e-ostude sooritamises. Ka internetis müümise poolest on Eesti kaupmehed passiivsemad kui teistes riikides. Peamine taganttõukaja Eesti kaupmeestele oleks see, kui e-äri reeglid oleks kogu EL-is võrdsed.