Põhjus on selles, et kuigi oma kontot saab igaüks kustutada, ei ole Facebookis praegu sellist süsteemi, mis peale inimese lahkumist siitilmast tema konto automaatselt deaktiveeriks.

Facebooki ametlik poliitika on see, et kui neid teavitatakse kellegi surmast, saab inimese kontost niinimetatud memoriaalkonto. Kellelegi teisele Facebook lahkunu parooli ja kasutajanime konto kustutamiseks edasi ei anna.
Tõsi - kui mõnel lähedasel on surnu kasutajanimi ja parool teada, saab ta seda muidugi ise teha. Ja konto kustutatakse ka siis, kui saata Facebookile inimese surmatunnistuse koopia.
Väga paljudel puhkudel läheb aga nii, et surnud Facebooki kasutajate kontosid ei deaktiveerita ning need jäävad sotsiaalvõrgustikku memoriaalkontodena edasi hõljuma.

Daily Mail vahendab statistik Hachem Sadikkit Massachussetsi Ülikoolist, kes võttis arvesse Facebooki kasvuprognoosid, kasutajate hulga, nende ennustatava eluea pikkuse ja jõudis järeldusele, et sajandivahetusel on Facebookis surnud inimeste kontosid juba rohkem elus inimeste omast.

Seda kahel eeldusel: esiteks, peaaegu kõik surnud kasutajad jäävad Facebooki alles ja keegi ei kustuta nende kontosid. Ning teiseks, Facebooki kasv aeglustub sel määral, et uusi elavaid kasutajaid ei tule piisavalt peale. Ent aeglustumist kasutajanumbrite kasvus on juba prognoositud.

Nii et praegusel hetkel võib Facebook olla küll koht nunnude kassi- ja titevideote jagamiseks, laikimiseks või kasvõi niisama jaurates auru välja laskmiseks, kuid saja aasta pärast on meeleolud oluliselt õõvastavamad.