Uus iPhone on 3,5 tollise 480 x 320 ekraaniga ja esimesest mudelist tublisti õhem ning kumer tagakülg on üleni plastikust.

Peamised andmed: Uuel seadmel on 3G ja GPS’i tugi. Ooteaeg on 300h, 2G kõneaeg 10 tundi, 3G kõneaeg 5h, surfamiseaega 5-6 tundi, videovaatamist 7 ja muusikakuulamist 24 h. Aparaati on sisse ehitatud kaks sensorit, mis reguleerivad ekraani heledust vastavalt väliskeskkonnale ja kõrva lähedale tõstes lülitavad ekraani välja — et vältida soovimatuid puutekäsklusi.

8GB mudel maksab 199 dollarit, 16 Gb mudel 299 $ ja seda on võimalik valida valge ja musta värvi vahel.

Koos uue iPhone’ga saab .Mac teenusest MobileMe teenus, mida promotakse lausega “Exchange meie kõikide teiste jaoks” (ing.k “Exchange for rest of us”). MobileMe teenus hõlmab endas “lükatavat” (ing.k “Push”) e-posti, kalendrit ja kontakte, mis tagab näiteks iPhone kalendris tehtud muutuste jõudmise arvuti kalendrisse jne. Teenus maksab aastas 99$ ja sellega tuleb kaasa veel 20 GB võrguruumi. Uue teenuse puhul rõhutatakse väljendit “cloud computing”.

11 juulil jõuab iPhone 22 riiki ja ülejäänud maadesse mõne kuu jooksul pärast seda. Nende 22 riigi seas on näiteks ka Soome ja Rootsi, kuhu võib siis seda vaatama minna.

Arvestades senist nõndanimetatud “euroopalikku käitumist”, lisandub uue iPhone vägagi atraktiivsele 2000 kroonisele alghinnale veel mitmeid lisamakse. Kindlasti tuleb otsa käibemaks ja ca 4% Euroopa Liidu toll. Loodetavasti ei kaasne sellega EMT poolt väga mõrvarlikke lepingutingimusi. USA puhul saab psikeses kirjas toote lehküljelt lugeda, et telefoni saab ainult koos 2 aastase AT&T lepinguga.

Arvata võib sedagi, et kui baasmudeli hind hakkab mingitel põhjustel käima üle 4000 krooni, hakatakse neidki mujalt meile “tarnima”.

Saksamaal T-Mobile poes saab 8 GB mudeli kätte alates 99 €, kuid seda koos 89 Eurot/kuus andmeside-kõnepaketiga. Telefoni eest 199 € makstes on võimalik valida 49 € pakett. Soome ega Rootsi Telia-Sonera lehekülgedel hindade kohta mingit infot hetkel ei ole.

The Register andmetel olla Steve lavalt maha kuulutanud, et “ükskõik kus sa telefoni ostad, ei maksa see üle 199 $ (127 €). (Ohh — oleks see ometi tõsi…, toim)