Ka Forte avaldas selliseid artikleid tänavu suisa kaks (vaata "Loe veel" linke uudise keskel).

Need soovitavad kokkuvõtvalt mõelda iga konkreetse lapse vajadustele, aga ka piirduda paarisajaeurose kulutusega (kui katki läheb või ära kaob, pole kaotus nii suur) ja samas valida seade piisava mälumahu (vähemalt 16 GB), korraliku kaamera ja ekraanisuuruse järgi (üle 5 tolli on noore inimese käes ilmselt kohmakas).

Lisaks uurisin kõigi kolme Eesti mobiilioperaatori esindajatelt, millised telefonid siis reaalselt enne kooliaasta algust kaubaks läksid. Orienteeriks on valitud periood augustist septembri esimese nädalani.

* Vahemärkus: kuna operaatorid ei esita reaalseid müüginumbreid, siis ei tea me, kas menukaim koolialguse mudel oli Samsung Galaxy J3 2016 (avapildil) või J5 2016. Aga kuna need näevad suht sarnased välja, siis pealkiri jääb igal juhul tõeseks.

Tele2 müüduimad telefonid

1. Samsung Galaxy J5 2016
2. Huawei Y5 II
3. Huawei P9 Lite
4. Samsung Galaxy J3 2016
5. Huawei P8 Lite

"Populaarseks osutunud telefonide ühisnimetaja on 110-240 euro vahemikku jääv hind, mis on heas tasakaalus kvaliteedi ja funktsionaalsusega.

Nimetatud telefone võib koolilastele tõepoolest heaks valikuks lugeda, kuna need kõik võimaldavad ajada taga Pokemone, teha 8-13 megapikslise kaameraga kvaliteetseid pilte ja jagada neid hõlpsasti internetis," ütleb Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema.

Telia müüduimad telefonid

1. Samsung Galaxy J3 (2016)
2. Huawei Y5 Lotte
3. Apple iPhone 5S
4. Apple iPhone 6s
5. Huawei P8 Lite DS

"Kui tavaliselt kroonivad Telia mobiiltelefoni-müügiedetabeleid Apple'i tooted, siis uue kooliaasta eel kerkis üheks müüduimaks kodumaise Lotte sümboolikaga Huawei Y5.

Tavapärasega võrreldes kasvas Lotte telefoni müügiedu mitmeid kordi, mis näitab, et see on kooli läinud laste vanemate seas üks eelistatuimaid valikuid.

Üks peamisi müügiargumente on siin kindlasti soodne hind (89 eurot). Kooliaasta alguses suutis seda müügiedult edestada vaid Samsung Galaxy J3," kommenteerib Telia Eesti seadmete ja finantseerimise osakonna erakliendi valdkonnajuht Heiko Sõro.

Elisa müüduimad telefonid

1. Samsung Galaxy J3 2016
2. Huawei P9 Lite
3. Apple iPhone SE
4. Samsung Galaxy S6
5. Sony Xperia M4 Aqua

"Kooli algus ja jõuluaeg on kaks perioodi, mil nutiseadmeid ostetakse kõige enam. Tänapäeva lapse jaoks on nutitelefon sama elementaarne kui telekapuldi käsitsemine.

Lõpliku valiku langetavad vanemad ja lapsed selle alusel, kui suurt ekraani, kui teravat resolutsiooni ja kui suurt mälumahtu nad soovivad ja eelistavad.

Muidugi vaadati ka seda, kui suurt summat pere igakuisest eelarvest sooviti seadmele eraldada," ütleb Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann.