Tehnikaturg muutub kiiresti ning kasutajal võib olla keeruline kõikidest lühenditest ja tehnilistest näitajatest aru saada. Selgitame peamiste teleritehnoloogiate erinevusi. Pildikvaliteeti silmas pidades on hetkel olemas kolm peamist varianti.

Esimene, hetkel kõige populaarsem on LED LCD teler. See kasutab valgust eraldavaid dioode, mis panevad LCD-ekraani helendama. LCD telereid on kauplustes saadaval väga erinevates hinnaklassides, suurustes ja erinevate omadustega.

Kuid LCD teleritel on mõningad puudused. Kui näidata ekraanil kiiret liikumist, mõjub teleri tehnoloogia tõttu must värv tumehallina.

LED LCD teleri alternatiiv suureekraaniliste telerite seas on OLED. Orgaanilisi valgust eraldavaid pildielemente kasutades suudab see teler panna helendama iga pildielemendi eraldi, vajamata lisavalguse allikat nagu LCD. See annab aga veelgi erksama ja värvilisema pildi, trumbates üle traditsioonilised LED ekraanid.

Painduvatest materjalidest valmistatud OLED ekraanid võimaldavad ka muuta ekraani nõgusaks, et seda saaks vaadata iga nurga alt. Tänu sellele, et nad ei vaja lisavalgustust ekraani taha, saab teha palju õhemaid OLED telereid.

Uue tehnoloogia kasutamise asemel mahutavad Ultra HD LED LCD telerid ekraanile lihtsalt rohkem piksleid. Kui ekraanialal on rohkem piksleid, muudab see pildi teravamaks ja detailsemaks kui tavaliste HD telerite oma.

4K teleritena tuntud Ultra HD teleritel on tavalise HD teleriga (1920 x 1080 pikslit) võrreldes neli korda suurem resolutsioon (3840 x 2160 pikslit). Et sellist resolutsiooni saavutada, pidid Ultra HD telerite ekraanid varem olema minimaalselt 55-tolli suurused. Nüüd, kasutades arenenud pikslitehnoloogiaid, on Ultra HD telerid saadaval ka väiksemates suurustes.

Tihti võrreldakse 4K Ultra HD ja OLED telereid üksteisele vastanduvalt "kas see või teine". Tõde on see, et kumbki tehnoloogia ei ürita teist asendada, vaid pigem üksteist täiendada nagu näitavad ka hiljutised teleritootjate tooted. Kõige uuemat teleritehnoloogiat esindab Ultra HD (4K) nõgus OLED teler.