Võrdluseks, et seni kiireim kaart oli Lexari toodetud ning saavutab laeks vastavalt 300 ja 260 MB/s.

Muidugi on selline kiirus võimalik ainult lugemise või kirjutamise kestel, mitte mõlemat korraga tehes. Aga see on siiski kasutatava UHS-II liidese võimaliku tippkiiruse (312 MB/s) lähedal. Rohkem levinud on UHS-I põhised kaardid, millelt tasub oodata kolm-neli korda väiksemaid kiirusi.

SF-G kaardid rõhuvad jõudlusele, mitte andmeruumile, nii et esialgu ilmub vaid kolm varianti: 32, 64 või 128 GB. Kui mõelda 4K videole, siis tundub see muidugi vähevõitu. Aga vähemalt on kaardid füüsiliselt vastupidavad – tootja sõnul veele, põrutusele, röntgenile ja tempeatuurile.

Sony pakub ka uut maailma kiireimat kaardilugejat MRW-S1, et uued 300 MB/s kiirused praktikas kaotsi ei läheks ja faile saaks tõesti ruttu arvutisse / arvutist kopeerida. USB 3.1 abil muidugi.

Lisaks tasub kontrollida, et kas su kaamera või muu seade on piisavalt moodne, et üldse UHS-II liidesega kaarte toetada.

SF-G kaardid peaksid ilmuma märtsis, MRW-S1 lugeja aprillis. Hinnad on teadmata.

Muide, alles mõni päev tagasi jõudis maailma ette ametlik UHS-III standard, mis kahekordistab seni võimaliku tippkiiruse – tulemus on 624 MB/s.