Eestis puhkes mobiilioperaatorite ja teiste edasimüüjate vahel lausa väike ralli, et kes selle esimesena kasutajani toob. Liikvele läks rida pressiteateid, kus rohkem kui osapool teatas, et nemad on esimesed.

Aga elu ei koosne ainult headest asjadest, ning nüüd on veebi jõudnud teade, et Galaxy S7 ja selle luksvariant S7 Galaxy röövivad üllatavalt suure tüki kasutaja kraamile eraldatud failiruumist.

Androidi opsüsteem, Samsungi kasutajaliides ja kõik kaasapandud äpid, mida ei saa nutiseadmest lihtsalt niisama eemaldada, haaravad koguni 8 GB. Karbi peal lubatud maht on vastavalt S7 hinnale 32 või 64 GB, tegelik siis 8 GB vähem.

Arvuti- ja nutiseadmetootjad sooritavad sellist trikki kogu aeg ja 8 GB ei ole iseneesest rekord. Näiteks suvalise 16 GB telefoni puhul võidki üsna kindel olla, et 4-8 GB sellest on võetud, kuigi tootja seda eraldi välja ei too, mitte vähemalt kusagil hästimärgataval kohal.

Küll aga häirib selline röövimine Galaxy S7 puhul, kuna Samsung on juba tükk aega lubanud, et vähendab kaasapandud äppide hulka. Paraku oli neid tavapärases koguses mulluses mudelis S6. Ja taas 8 GB kahmamine viitab, et asi jätkub tänavu.

Samsung võib enda kaitseks öelda, et kõik ju röövivad kasutajale mõeldud ruumi ja S7 loeb veel 200 GB microSDXC mälukaarte ja üldse, milleks siis pilveteenused olemas on, kuhu saab lisaks faile talletada.

Aga tegelikult võiks kõik nutiseadmevalmistajad hakata vähendama äppide hulka, mida ei saa niisama lihtsalt eemaldada. Tänases Eesti Päevalehes (lk 17) on Nexus 6P arvustus, mis kuulutab, et isegi nn puhtas Androidis on 22 sellist rakendust.