Kes on Note 7 ise näppinud, ilmselt nõustub, et ekraan on tõesti igati kavaliteetne.

Siiski tasub lisada, et DisplayMate'il ongi viimasel ajal komme Samsungi nutiseadmete ekraane ülistada.

Nad kiitsid ka näiteks Galaxy S6 ning Note 4 ja 5, mis on Note 7 otsesed eelkäijad. Head asja peabki muidugi kiitma, see ei tähenda tingimata, et keegi on kinni makstud...

DisplayMate leiab, et Note 7 ekraan pakub suurepärase Note 5 omaga võrreldes mõningast edasiminekut peaaegu iga laboritesti ja -mõõtmise põhjal.

Puhtalt põhinäitajate põhjal on Note 7 eesrindlik: Super AMOLED ekraan, 2560 x 1440 pikslit, 3500 mAh aku, 4 GB töömälu, 64 GB andmeruumi, microSD pesa, 12 ja 5 MP kaamerad, suudab salvestada 4K videot 30 k/s, Snapdragon 820 kiip..

Teisi tänavusi tippmudeleid lööb peamiselt natuke suurema aku ja ekraani poolest, mis on koguni 5,7-tolline. Aga kuna suurem ekraan on kindlasti energiaablas, siis ei pruugi aku tingimata kauem vastu pidada kui lähikonkurentide omad, kel kõige rohkem 3000 mAh.

Ja peamine erinevus on muidugi uuendatud parendatud puutepliiats S-Pen. Masse see ilmselt ei paelu, aga iseenesest on tipptöö.

Nüüd jääb üle ainult küsimus, et kas kõik see headus ka inimestel 870 eurot rahakotist või pangakontolt välja meelitab.

Valida on ka S7 kevadine luksvariant Edge, mis on Eestis levinud 32 GB variandis ja ilma puutepliiatsita pigem 670-700 eurot. (Mõni edasimüüja julgeb samas ka ligi 1200 eurot küsida.)

S7 Edge ongi suuresti nagu Note 7, aga ilma puutepliiatsi ja silmaiirise-skännerita.