Paraku kummitab nutiseadmekaameraid see häda, et kui ümbruses on pime, siis mõjutab see suuresti pildikvaliteeti, ja muidugi negatiivselt.

Samsung tutvustas Koreas toimunud, investoritele suunatud konverentsil uut kaamerat BRITECELL, mille eesmärk on seda probleemi mahendada.

BRITECELL loobub tavapärasest nn Bayeri filtrist, mis piksleid roheliseks muudab ja sensoreid valguse eest peidab.

Samsungi variandis asendavad noid rohelisi piksleid hoopis valged, mis võimaldavad objektiivist enam valgust läbi lasta. Rohkem valgust = eredamad pildid.
Foto: tootja

BRITECELL-kaamerad on ka 17% võrra õhemad kui praegu tavapärane, nii et teoreetiliselt on nende abil kergem toota nutiseadmeid, kus objektiiv korpusest välja ei turrita.

Samsung tutvustas ka lahendust Smart WDR, mis toimib nagu HDR (kaamera teeb samast asjast mitu võtet ja tarkvara kombineerib neid võimalikult eredaks stabiilseks pildiks).

Ettvõte ei avaldanud, millised tulevased seadmed BRITECELL-kaamera enda sisse saavad, kuid ilmselt on esimene pääsuke järgmine Galaxy lipulaev, mida on lootust näha 2016. a esimeses veerandis.

Kus iganes BRITECELL debüteerib, tahveltelefonis Galaxy Note 5 kasutatav suurepärane kaameramoodul pakub sellele igatahes head konkurentsi.