Suurim telefonitootja Samsung näitab tänavu messil muuhulgas oma uusi tipptelefone Galaxy S9 ja S9+.

Hinnad on paraku kõrgemad kui mulluste eelkäijate puhul: S8 ja S8+ puhul algasid need vastavalt 799 ja 899 eurost, S9 ja S9+ alustavad vastavalt 859 ja 959 eurost. Nii hull muidugi pole nagu sügisene tippmudel Galaxy Note 8, mis ehmatas rekordkõrge 999 euroga.

Mida selle eest saab? Paljud põhinäitajad on tegelikult sarnaseks jäänud. Isegi mõõtmed ja kaal ning üldse välimus on pea samad – ikka see kaunis Infinity-ekraan, mis telefoni piklikuks ja hästi kättesobivaks muudab.

Suurim edasiminek eisneb põhikaameras, mis ongi tänapäevaste tipptelefonide peamisi trumpe ja müügiargumente. Paremad fotod olidki kogu esitluse keskmes.

Esiteks lubab kaamera ava senisest rohkem valgust pildile: valges on ava suurus f/2.4 ja pimedas f/1.5 (uus rekord, Samsungi tipp oli seni 1.7 ja teistel pigem 1.8-2.0).

Teiseks on kaameral nüüd oma töömälu, mis annab sellele võimekuse piltides kuni neli korda rohkem infot läbi töödelda. Ja kolmandaks on S9+ esimene topelt-põhikaameraga Galaxy S, kusjuures optilised pildistabiliseerijad on mõlemal sensoril (S9 põhikaameral ka).

Ja kui sulle meeldis Sony sügiseste kallimate telefonide võime 960 kaadrit sekundis lippavat üliaegluubis kuuesekundilist videoklippi salvestada, siis Samsungi uued tipud pakuvad sellist ka.

Arvukatest muudest uuendustest vast tuumakaim on see, et S9 ja S9+ pakuvad kohe karbist võttes uusimat Androidi 8.0, millest senised Samsungi mudelid on kibedalt puudust tundnud. Suurim mobiilitootja on selles asjas aina miskipärast teiste sabas sörkinud.