Lähiajal leiavad erinevatesse nutiseadmetesse tee Samsungi uued Exynos 5 Dual kiibid, mis jõudluses seljatavad kõik konkurendid. Kuulujutte ja spekulatsioone arvude kohta ei pidanud kaugelt otsima, kuid nüüd on Samsung väljastanud Exynos 5 Dual ametlikud näitajad, vahendab Kahvel.ee.

Kui Samsung väljastas Galaxy SII nutitelefoni, oli tegemist ühe võimekaima nutitelefoniga kogu turul. SII polnud veel jõudnud väsimuse märkegi näidata, kui saabus müügile Galaxy SIII. Uus mudel oli eelkäijast märkimisväärselt nobedam, tänu 1.4Ghz sagedusel tiksuvale Exynos 4 Quad kiibistikule. Ajalugu kipub ennast kordama ning ajal, mil Exynos 4 Quad kiirus jätab kohati sõnatuks, on Samsungil juba valmimas uue põlvkonna kiibistik.

Exynos 5 Dual kasutab ARM põhist protsessorit, mis töötab 1.7Ghz taktisagedusel. Kasutatakse 32nm tootmisprotsessi.

Kui Exynos 5 Dual protsessor on samas klassis Snapdragon S4-ga, siis pildi poole pealt pole võitjas kahtlustki. Graafikaga tegeleb võimas neljatuumaline Mali-T604 kiip. Nimetatud kiip on võimeline jooksutama kuni 2560×1600 resolutsiooniga ekraani. Kui sellest väheks peaks jääma on olemas ka stereoskoopilise 3D, OpenGL ES 3.0, OpenCL 1.1 ja isegi DirectX11 tugi. FullHD video ettemängimine 60 kaadrit sekundis ei põhjusta Exynos 5 Dualile mingeid raskusi. Põhimõtteliselt peaks kiibistik ka Windows 8-ga hakkama saama.

Samsungil on kiibistikule õnnestunud suruda ka USB 3.0 ja SATA III kontrollerid, mis tõotavad arvuti ja Exynos 5 Dual seadme vahel väga kiiret andmevahetust.

Kui te olete Galaxy SIII kasutanud, siis teate, kui võimeka seadmega tegu on. Samsungi uus kiibistik näitab aga SIII omale tagatulesid. Jääb üle vaid kannatada ja oodata esimeste Exynos 5 Dual seadmete saabumist. Mine tea, äkki näeme uut tehnikaimet juba Galaxy Note II sees.