Plahvatavate akude skandaali tõttu on moekas aparaat siiski palju negatiivset tähelepanu kogunud. Ja sellega seotud uudisvoog ei ilmuta veel teps mitte kustumise märke.

Teema on kahtlemata jõudnud aasta kuumimate tehnoloogiasaagade sekka, koos näiteks Pokémon Go ja uute iPhone'idega.

Aga kuna kõikide Note 7 uudiste eraldi kajastamine tunduks parastav ja negatiivne, siis võtan neli värskemat põnevat uudist siin korraga kokku.

Note 7 ei tohi üldse lennukis viibida

Note 7 kasutamine lennukis on eri paikades ja lennufirmade poolt ajutiselt keelatud või taunitud, et edasisi plahvatava aku intsidente ennetada.

USA riiklik lennuamet muutis asja isegi karmimaks. Note 7-t on soovitatav seal üldse mitte lennureisile kaasa võtta. Kindlasti ei tohi seda lennukis sisse lülitada või laadida, ega ka pagasisse pakkida.

Kontrollima peab, et seadmel poleks võimalik ise sisse lülituda, näiteks kindlaks ajaks seatud äratuse tõttu.

Iseküsimus muidugi, et kes üldse julgeks plahvatusohtlikku seadet kaasas kanda või sisse lülitada. See on nagu leebe variant vene ruletist: teada on küll vähe juhtumeid, kus Note 7 aku tõesti plahvatas, aga iga kasutaja võib ju järgmine olla.

Note 7 tekitab ka kohtukaebusi

Põhjaameeriklased on innukad suuri (tehnoloogia)firmasid kohtusse kaebama, sest see on edu korral kena viis, kuidas rikkaks saada.

Meedia tähelepanu alla on sattunud ka juba esimene plahvatavast Note 7-st alanud kohtuasi. Mees kandis seda parajasti taskus ja sai tõsiseid põletushaavu.

Kuuldavasti sai see konkreetne kohtuasi alguse juba enne, kui Samsung Note 7 ametlikult n-ö tagasi kutsus.

Reddit vahendab ka nurinaid, et Note 7 väljavahetamiskampaanias esineb tõrkeid. Mõned poed lihtsalt ei võta neid tagasi, teised ei leia ajutist asendusseadet, kolmandad tahavad puuduvate karbi või lisajubinate eest raha küsida, kuigi Samsung küsis tagasi ainult telefoni...

Note 7 jõuab peagi taas tavamüüki

Kes ootab tootjale tagasi saadetud Note 7-le asenduseksemplari, peab kuuldavasti ootama veel vähemalt 21. septembrini. Siis saab esimene uus partii valmis.

Samsung lubab, et Note 7 jõuab tavamüüki tagasi 28. septembril, kuigi mainib seda kuupäeva hetkel ainult seoses koduse Lõuna-Koreaga.

Kuna seadme maine on määritud ja suurt kommertsedu ennustada seega juba raske, siis levivad kuuldused, et Samsung kiirustab selle jätkumudelit (Note 8?) müügile tooma.

Note 8 ei lase end vist kaua oodata

Tuleb siiski märkida, et ka Note 7 skandaal sündis kiirustamisest, sest Samsungil oli soov see ilmtingimata enne enne uut iPhone'i maailma ette paisata. Ja muidugi uus iPhone ka millegi poolest üle trumbata, näiteks suurema akuga.

Vähemalt nii väidavad veebikuulukad, mida alustas mainekas turu-uurija Bloomberg. Taoline eeldus tundub ka usutav. Muuhulgas mitmed tehnoloogiahiiud on korduvalt oma tegudega kinnitanud, et kindel tähtaeg on neile tähtsam kui parima võimaliku kvaliteedi saavutamine.

Ka näiteks Samsungi suure rivaali Apple'i seadmed ilmuvad kiirustades, kui otsustada arvukate kaebuste järgi, mis neid kasutajate poolt veebis hiljem alati tabavad.

Nii et ikka tasa ja targu, Samsung!