J-sari täieneb iga suvi, tänavu saab Eestis osta säärase nimega mudelit nagu Galaxy J6 (2018), ja sellel on pakkuda midagi soodustelefoni kohta ebatavaliselt lahedat.

J6 on varustatud nimelt 18 : 5 : 9 kuvasuhtega Super AMOLED tehnoloogial põhineva Infinity-ekraaniga, millega Samsungi telefonid alates möödunud aasta kevadest on silma paistnud – esiti kallimate mudelite juures, nüüd siis soodusmudelite vallas, kuhu J6 (2018) eeldatavasti kuulub.

Ega reklaamida ei tahagi. Kui sa tahad Samsungi kohta soodsat ja värsket mudelit, mis uusimat Androidi jooksutaks ja ka moekas välja näeks, võta J6.

Piklik kitsas ekraan muudab aparaadi üsna mõnusalt käeshoitavaks, mis on Infinity-ekraanide puhul alati lahe olnud. "Stiilne ja praktiline disain," nagu pressiteade kiidab. On tõepoolest.

J6 (2018) esi- ja tagakülg ilma fantaasiarikka turunduseta (Foto: tootja)

Kallimatel Samsungi mudelil on Infinity-ekraani ümber veidi vähem raami, mis muudab selle veel nooblimaks, aga J6 (2018) välimus on samuti nice.

Sõrmejäljelugeja on J-seerias esmakordselt tahaküljele kolinud nagu seni kallimate mudelite puhul. Eks sealt olegi kergem näppu peale panna. Ilma paksu ääriseta ekraan ei lubagi sensorit esiküljele jätta. Ekraaniklaasi alla saab ju ka, aga see on uus lahendus ja muudaks hinna soolasemaks.

J6 (2018) on Eestis müügil alates mai lõpust. Hinda ei taha tootja esialgu öelda, Forte pakub, et 200-250 eurot. Mullune tipp-J ehk J5 (2017) maksab veel praegu 200 eurot.

Põhinäitajad on üsna ootuspärased, ei midagi väga uhket. Siiski võib rõõmustada, et tänapäeval ka soodusklassi telefonid sellist võimsust pakuvad. Konkureerivad Hiina tootjad pakuvad muidugi sama kuni 250 euro eest ka vingemaid näitajaid. Hiinlaste vastu ei saa.

Aga J6 (2018) pakutav on täiesti piisav, kuigi Samsungile omaselt veidi soolasema hinnasildiga kui tingimata peaks.

ekraanitõmmis

Uue mudeli eelkäija oleks Eesti mõistes eelmanitud 200-eurone J5 (2017), mille põhinäitajad on üldjoontes sarnased, mõnes asjas üllatuslikult ka paremad (wifi ac, põhikaamera 13 MP ja f/1.7, esikaamera 13 MP ja f/1.9).

J6 eelised on aga uuem opsüsteem otse karbist (J5 2017 vist ei saagi 8.0 Oreo Androidi), ilusam välimus, veidi käepärasem ekraan ja paljude jaoks sõrmejäljelugeja veidi mugavamas kohas. Ise tead, kas kõik see väärib maksmist.