Tundub, et uue toote disaini kallal on märksa rohkem vaeva nähtud ning pisut kohtlaselt kobakast nutikellast on saanud meeldivalt kena välimusega kell, mis ei torka silma oma suuruse ja kuju, vaid peene disaini poolest, kirjutab Digitark.ee.

Disain

Erinevalt eelkäijast ei ole uus kell suure ja neljakandilise ekraaniga, vaid tagasihoidlikum, väiksem ja ümmargune.

Kui Gear S-i menüüs liikumiseks tuleb näpuga vasakule-paremale ja üles-alla nipsata, siis Gear S2 puhul on seda võimalik teha sihverplaati ümbritseva keerleva rõngaga.

Rõngas teeb keerates mõnusat klõbisevat häält, mistõttu võib end aeg-ajalt avastada seda niisama edasi-tagasi keerutamas.

Rakendustevahelise liiklemise teeb rattake igatahes mugavamaks. Kodunupp on ekraani alt viidud paremale küljele, kus asub ka n-ö Tagasi-nupp.

Uus kell on saadaval kahe erineva disainiga – klassikaline ja sportlik. Klassikalisel on nahast vahetatav rihm ja särav sakilise tekstuuriga kellaratas ning sportlikul versioonil kummist rihm ja sile kellaratas.

Ekraan

Kui võrrelda kahe nutikella ekraanikvaliteeti, siis parema resolutsiooniga on neist vanem – Gear S 360 x 480 ning Gear S2 360 x 360 pikslit.

See aga ei ole ilmselt probleem inimestele, kellele meeldivad ümmargused kellad; tõenäoliselt ei ole nii väikese seadme puhul resolutsiooni väike vahe ka kuigivõrd märgatav.

Sisu

Tehniliste näitajate poolest uus vanast ei erine. Mõlemal on 1 GHz kahetuumaline protsessor, 4 GB sisemist mälu ja 512 MB RAM-i.

Siiski on võimalik, et uue kella tarkvara on vähem energiakulukas kui vanemal mudelil.

Erinevalt eelmisest mudelist, mida saab kasutada vaid osa Samsungi telefonidega, saab Gear S2-te kasutada kõikide Android-telefonidega, millel on vähemalt 1,5 GB RAM-i ning tarkvara alates versioonist 4.4.

Testiks kasutatud telefon on Sony Xperia Z5, mis tegi Samsungi kellaga hästi koostööd.

Gear S2 pisut väiksem aku (Gear S 300 mAh vs S2 250 mAh) ei tundu reaalses kasutuses suuri erinevusi loovat – keskmiselt kaks päeva pidasid vastu mõlemad kellad. Laadimiseks on komplektis kaasas spetsiaalne magnetiline laadimisalus.

Sarnaselt eelmise mudeliga on S2 täis erinevaid sensoreid ja andureid, mis mõõdavad kasutaja iga liigutust. Võrreldes varasemaga, mõõdab uus mudel pisut paremini südamelööke ning ei ole mitte ainult pritsmekindel, vaid ka IP68 standardile vastavalt vee- ja tolmukindel.

Kokkuvõte

Välimuselt oluliselt erinevad kellad on sisu poolest suhteliselt sarnased. Funktsionaalsus on laias laastus jäänud samaks, kuid kasutajaliidest on muudetud sõbralikumaks ja kerestikasutatavamaks.

Enne silmatorkavalt suur kell on nüüdseks saanud rafineerituma väljanägemise ning kiirel pealevaatamisel võib märkamatuks jääda fakt, et tegemist on siiski võimeka nutikellaga, mille kasutamine ka täiskasvanud mehe end pisut jamesbondilikult tundma paneb.

Plussid ja miinused

Meeldis:

* Tagasihoidlik, kuid stiilne disain oli silmale meeldiv vaadata ning Gear S2 tundub seetõttu käe peal kui tavaline kell.

* Erinevad kelladisainid – klassikaline ja sportlik.

* Erinevalt eelnevast mudelist kadusid kellalt teavitused, mille telefonis juba ära lugesin ning vastupidi.

* Gear S2 sihverplaatide valik on laiem.

Ei meeldinud:

* Puudub SIM-kaardi võimalus. Kuigi osad Gear S2 variandid toetavad e-SIM-i ehk ilma SIM-kaardita võrgus helistamist ja internetti, siis Eestis saadaolevad variandid ja operaatorite pakutavad lahendused seda veel ei toeta.