Allakirjutanul avanes võimalus lühikeseks ajaks haarata oma töntside sõrmede vahele üks Samsungi kahest uusimast lipulaevast – Galaxy S6 Edge Plus ning nüüd püüab minu nõder sulg kogetut ka kõigile huvilistele edastada, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Öeldakse, et heal lapsel mitu nime ja S6 Edge Plus on tõepoolest hea laps. Ning väga hea telefon. Ning veel parem kaamera.

Kui juba tavalise S6 Edge’i kaamera jättis mulle väga hea mulje, siis ka nüüd on mul raske vastu panna kiusatusele soetada endale selle suurem (5,7-tollise ekraaniga) sugulane lihtsalt pildistamiseks.

Sedavõrd kvaliteetsed olid sellega tehtud pildid, sedavõrd kiire oli teravustamine ning sedavõrd palju oli juba Samsungi enda kaameratarkvaral võimalusi by default. Tõsi, viimasel oli ka mingeid väikeseid idamaiseid kiikse, millest ma selle üürikese näppimisaja jooksul jagu ei saanud. Aga nagu öeldud, mitte midagi sellist, mis pildistamisrõõmu kuidagi ära võtaks või vähendaks.

Kindlasti rõõmustab sotsiaalmeediasõltlasi ka 5 MP ekraanikaamera, millega teha endast ja oma kambajõmmidest keskmisest nägusamaid selfiesid (endleid) ja welfiesid (ehk grupiendleid).

Kui esimesel kokkupuutel kumerate ekraanikülgedega tundusid need kummastavad, siis sedapuhku need mind oluliselt ei häirinud. Pigem oli neist isegi parem kinni hoida kui tavalisest S6-st.

Kui eelmisel mudelil sai kumerale küljele lisada vaid oma kontaktide ikoone, siis uuemal ja suuremal mudelil saab sinna lisada ka enamkasutatavaid rakendusi.

Tõsi küll, miks ei võiks neid siis ikkagi kasutada otse ekraanilt? Ühesõnaga kumerate külgede funktsionaalsuses mingit märgatavat edasiminekut ma ei märganud.
Foto: blog.photopoint.ee

Küll aga oli S6 Edge Plus muutunud kuidagi meeldivalt õhemaks ja kompaktsemaks, teda käes hoida oli märgatavalt kindlam ning ka klahvide (s.t telefoniosa) kasutamine oli mugavam.

Telefon jättis meeldivalt tihke tunde, mitte liiga raske, ega ka mitte liiga kerge, vaid täpselt paras isegi minu väikesevõitu pihku.

Õhulisuse juures aga andis tunda sama probleemike, mis tavalise S6 Edge’i juures – isegi mitte eriti intensiivse kasutuse juures kuumenes telefoni tagakülg (protsessor?) tuntavalt.

Küll aga üllatasid mind (ja mitte eriti meeldivalt) hõbedase mudeliversiooni esi- ja tagakülje metallosad. Mõlemad läikisid "nagu Moosese pale". Või pigem nagu konservikarbi sisekülg – esipaneel erksamalt, tagakülg tuhmimalt.

Iseenesest on ju peegelduv tagakülg hea mõte täisresolutsiooniga (16 MP ikkagi) endlite tegemiseks. Samas aga jätab konkreetne lahendus vähemalt minu jaoks liialt odava mulje, mida sellise hinnaklassi telefon endale lubada ei tohiks.

Ehk aga on need visuaalsed efektid hinnatud Samsungi kodumaal ja mujal Aasias, kus turg kordades suurem askeetlikutest ja disainitundlikest Põhjamaadest. Samas pakub Samsung S6 Edge Plusi jaoks mitmeid nutikaid ümbriseid, mis selle kassikuldse sära edukalt ära varjavad.
Foto: blog.photopoint.ee

Sellised on lühidalt minu esmased muljed Samsungi järjekordsest pistodast Apple’i rammusasse turja. Ülihea kaamera, hea ekraan (mis sest, et külgedelt kumer), korralik koostekvaliteet ning küsitav disain. Kõik, mis vaja, saab selle telefoni abil tehtud, jänni ta ei jää.

Iseküsimus on muidugi, kas 0,6 tolli suurem ekraan ning lisandunud 1 GB muutmälu on piisavaks argumendiks, et oma poole aasta vanune S6 Edge selle Plusi vastu välja vahetada.

Isegi piisavate finantside juures jääksin mina isiklikult siiski ootama Samsungi järgmist tegijat – Note 5 –, mille saabumine pole enam mägede taga, vaid ehk kõigest mõne kuu kaugusel.