New Yorkis toimunud esitlusel näitas Lõuna-Korea elektroonikagigant kahte uut seadet: Galaxy Note 5 ja Galaxy S6 edge Plus.

Note on olnud aastaid suurte tahveltelefonide seeria, "plus" viitab aga sellele, et kevadel ilmunud S6 edge telefon sai endale senisest suurema mõõduga järeltulija.

Note 5

Uus Note sisaldab paari uut funktsiooni seoses puutepliiatsiga. Näiteks saab nüüd märkmeid kirjeldada otse telefoni ekraanile ka siis, kui see on välja lülitatud. Uuenenud on ka puutepliiatsi menüü.

Mõnevõrra veidrana näeb välja uus klaviatuurkate. Nimelt saab Note 5-le panne ekraani alumist osa katva lisaseadme, mis on sisuliselt füüsiline klaviatuur. See peaks tegema trükkimise mugavamaks – kas see on ka käepärane kasutada on, näeme ilmselt mõne aja pärast, kui telefoni testida saame.

Üllatuslikul kombel Samsung seda telefoni aga Eestis müüa ei plaanigi, Note 5 turundatakse Aasias ja USA-s.

S6 edge Plus

See on sisuliselt sama telefon, mida Samsung näitas kevadel S6 kõrval, kuid uus mudel on lihtsalt suurema ekraaniga. S6 edge Plusil on nüüd 5,7-tolline ekraan.

Edge plus on Eestis ettetellitav alates homsest, telefon on reaalselt kohal 4. septembril.

Mõlemal uuel telefonil on 16-megapiksline kaamera, millel on f/1.9 avaga kaamera. See salvestab ka 4k kvaliteedis videot. Et äpid ja suured andmemahud oleks nobedalt opereeritavad, sisaldavad mõlemad telefonid 4 GB muutmälu. Andmeside ühenduskiiruse poolest on seadmed valmis Cat. 9 LTE-ks, mis pakub 450 Mbit/s allalaadimiskiirust.

Samsung usub tugevalt ka juhtmevaba laadimise laiemasse kasutamisse. Mõlemad telefonid sisaldavad uut kiiret juhtmevaba laadimist, mis lubaduste järgi laseb telefoni nullist 100%-ni laadida kahe tunniga.

Samsung Pay

Samsungi mobiilimakselahendus toimib ka olemasolevate makseterminalidega ja käivitub augustis Lõuna-Koreas, septembris USA-s ja järgnevatel kuudel Hiinas ja valitud riikides Euroopas.

Lisaks lubas Samsung 3. septembril Berliinis IFA messi eel näidata uut nutikella, Samsung Gear S2.

Vaata esitluse videost artiklit algusest. Täiendame artiklit laekuva infoga ja fotodega uutest seadmetest päeva jooksul.