Artikli juures olevas videos on näha Samsungi volditava telefoni 2014. aasta kontseptversiooni, nii et järgmisel aastal võib-olla saabuv tegelikkus ei pruugi sugugi selle moodi olla.

Ent igatahes ütles Samsungi mobiiliosakonna president Dongjin Koh Lõuna-Koreas toimunud pressikonverenstil, et painutatava ekraaniga telefonist saab osa Samsungi Galaxy Note tootesarjast ja aastanumber, mille ta välja käis, oli 2018. Koh nentis samas, et jätkuvalt on terve hulk tehnilisi väljakutseid ja küsimusi, mis tuleb lahendada ja lisas, et kui neist jagu ei saada, lükkub telefoni saabumine edasi.

The Verge ütleb, et sellest nähtub, et ettevõte alles tegeleb tehnoloogia lihvimisega. See on esimene kord, mil Samsung on ametlikult teatanud plaanidest volditav telefon välja anda, ehkki kuulujutte niisuguse seadme turule tuleku kohta on ringelnud juba palju aastaid. Samsung tootis tänavu väidetavalt testimise tarvis väikese koguse telefone, mis koosnesid kahest omavahel hingega ühendatud OLED-ekraanist.

Samsung esitles painutatavat AMOLED-ekraani prototüüpi nimega Youm aastal 2012 ja mullu esitati taotlus volditava telefoni patenteerimiseks. Painutatavate seadmetega on tegutsenud teisedki tootjad, näiteks Lenovo näitas mullu prototüüptelefoni, mis oli painutatav ümber kasutaja randme ja tahvelarvutit, mille sai kokku murda.