Samsung on kujunenud näiteks suureks edukaks nutiseadmete tegijaks, kuid nende tähtsus arvutitootjana on tublisti kahanenud.

PC Advisor kuulutab, et Samsungi sülearvutid kaovad üldse müügilt, seda vähemalt Euroopas. Uudis puudutab nii "tavaläpakaid" kui ka Chromebookisid.

Samsungi esindajad on uudist juba kinnitanud, ametlik teadaanne inglise keeles on selline:

We quickly adapt to market needs and demands. In Europe, we will be discontinuing sales of laptops including Chromebooks for now. This is specific to the region – and is not necessarily reflective of conditions in other markets. We will continue to thoroughly evaluate market conditions and will make further adjustments to maintain our competitiveness in emerging PC categories.

Seega ei maksa arvata, et Samsungi logoga sülearvutid üldse maailmast müügilt kaovad. Küll aga võib järeldada, et firma kenad kerged ultrabookid (õhukesed rüperaalid) ei läinud eriti hästi kaubaks. Aga kui eurooplased hakkavad nüüd järsku hulgakesi Amazoni kaudu ATIVeid kokku ostma, siis mõtleb Samsungi juhtkond otsuse osas ilmselt ümber.

Tagantjärele on vähemalt arusaadav, miks Samsung äsjalõppenud suurel elektroonikamessil IFA 2014 enam mingeid uusi arvuteid ei tutvustanud.

Aasta alguses saime lugeda ka selle kohta, et Sony lahkub arvutiärist ja keskendub nutiseadmete tootmisele. Loodame, et uus strateegia töötab, sest hetkeseis on ikka halb.