Kui metroorongi hüppavad üleni musta riietatud tegelased, võivad reisijad loota ainult vaguni nurgas olevale turvakaamerale, kirjutab Guardian. Ent maskidega tüübid ei nõua inimestelt raha või väärisasju, vaid ründavad hoopis kaamerat ja võtavad oma teod videosse.

Mängu reeglid on lihtsad. Esmalt tuleb koondada oma meeskond ja nimetada see mõne ajaloolise tegelase järgi. Järgmiseks tuleb hävitada nii palju jälgimiskaameraid kui võimalik ja kogu tegevus videole jäädvustada. Lõpuks tuleks video postitada Camoveri veebi teistele hindamiseks, kusjuures punkte jagatakse kõige leidlikumate hävitusmeetodite eest. See viimane samm võib olla samuti paras väljakutse, sest lehekülge võetakse pidevalt internetist maha ja selle aadress muutub pidevalt.

Liikumise juht:
Meie eesmärk on hävitada nii palju kaameraid kui võimalik.
Camover kogub turvakaamerate vastase protestiaktsioonina menu üle Saksamaa, kus võib igast liinibussist kaamera leida. Võimude teatel on videojärelvalve väga efektiivne viis kuritegevuse tõkestamiseks ja on vähendanud kuritööde hulka kuni 20 protsenti.

Jälgimiskultuuri vastased aktivistid loodavad nad sellise protestiviisiga inimesi motiveerida turvakaamerate vastu võitlema. "Kuigi me kutsume seda mänguks, võtame me asja väga tõsiselt. Meie eesmärk on hävitada nii palju kaameraid kui võimalik ja mõjutada linnades toimuvat jälgimist," ütles Camoveri anonüümseks jäänud looja Guardianile. Camoveri aktivistid nimetavad endid "töötuteks inimesteks, kes on poevargad, grafiti-sodijad, kodutud ja skvotterid".