Lisaks Google’i andmeteaduse juhile Cassie Kozyrkovile esinevad konverentsil XPRIZE juht Amir Banifatemi, ADDO AI kaasasutaja ja tegevjuht Ayesha Khanna, Starship Technologies kaasasutaja Ahti Heinla, NASA Jet Propulsion Laboratory visuaalstrateeg ja Museum of Awe kaasasutaja David Delgado, riskikapitali firma Mistletoe asutaja ja ettevõtja Taizo Son ning mitmed teised.

Konverentsil käsitletavad teemad on ühtaegu põnevad ning päevakohased arvestades valdkonnas toimuvaid kiireid muutusi ning juba täna väljakutseid pakkuvaid arenguid: andmeteadus, küberturvalisus, tööstus 4.0, logistika, kosmosetehnoloogia, STEAM haridus.

''Meie tänavuse konverentsi laiem pealkiri „Generatsioon R“ viitab meie usule, et kaugel ei ole aeg, mil robotid, küborgid, avatarid ja teised mehaanilised süsteemid eksisteerivad inimeste kõrval," selgitab Robotexi juhatuse esimees Sander Gansen. "Probleemiks on vähene teadlikkus meie ümber toimuvast innovatsioonist, mistõttu ei oska me tulevikuks valmistuda. Robotex International konverentsi ülesandeks ongi tagada, et avalikkus oleks tulevikutehnoloogiatest teadlik, et juhid oskaksid neid tehnoloogiaid rakendada ning et poliitikud ja seadusandjad neid paremini mõistaksid," selgitas ta.

Robotex International konverents on oluline sündmus kõigile, kes tahavad olla tehnoloogia arengutega kursis ning kohtuda maailmatasemel tippjuhtide ja investoritega, kes on juba tulevikku kujundamas.

Robotex International 2018 sündmuselt, mis toob tänavu kokku üle 30 000 tehnoloogiaentusiasti, on lisaks konverentsile oodata veel mõndagi:

- Robootikavõistlused, mille tänavune auhinnafond on ligi 100 000 eurot.
- Töötoad robootika, tehnoloogia ja ettevõtluse teemadel.
- Näitus, mille raames demonstreerivad sajad ettevõtted oma valdkonna tipptehnoloogiaid ning uusimaid arendusi.

Konverentsi programm ning kõnelejate nimekiri on leitav Robotex International ametlikult kodulehel. Piletid konverentsile on kuni 15. oktoobrini soodushinnaga.

Robotex on globaalne organisatsioon, mille eestvedamisel korraldatakse robootikaprogramme ja festivale üle kogu maailma, sealhulgas Hiinas, USAs, Kolumbias ja Indias.
-
Robotex International 2018 toimub 30. novembrist - 2. detsembrini Tallinnas. Robootikasündmust Robotex International 2018 korraldab MTÜ Robotex, kaasates partnereid, nende hulgas Starship, Startup Estonia, Taxify, Elisa, Tallinna Linn, EAS, Ameerika Ühendriikide Suursaatkond, Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool.