RIA toob välja, et eriti märkimisväärne on sextortion-tüüpi väljapressimiste tõus. "Küberkurjategija leiab varem lekkinud paroolide ja e-posti aadresside andmebaasist ohvri ning saadab neile kirja, milles väidetakse, et tema arvutisse on paigaldatud nuhkvara ning veebikaameraga salvestatud video, kui kasutaja on külastanud pornograafilise sisuga veebilehti," selgitab RIA rünnaku sisu. Kui kasutaja ei maksa summat, siis ähvardab väljapressija video saata kõigile kasutaja sõpradele ja tuttavatele, näidates ohvrile oma veenvuse tõendamiseks lekkinud andmebaasides sisalduvat kunagist parooli. RIA palub sellise sisuga kirjade õnge mitte langeda ja saata kirjanäidised cert@cert.ee aadressile.

Lisaks toob RIA välja eri rünnakud Eesti ettevõtete vastu. Näiteks tuuakse välja teenustõkestusründed Ekspress Grupi veebilehtede vastu (mille kohta saad pikemalt lugeda SIIN) ning ka lunavararünnakust sanitaartehnikaettevõtte FEB vastu (mille kohta saad lugeda SIIN). Lisaks FEBile langes lunavararünnakute ohvriks kaks väikeettevõtet ja üks kool.

Peale selle saadeti augusti keskpaigas saadeti finantsasutustele massiliselt pahavara linki sisaldavaid e-kirju, millest ükski RIAle teadaolevalt arvuteid ei nakatanud. Pahavarakirjades kasutati domeeninimesid, mis paistaksid nii, et nad viitaksid Euroopa maksete SEPA süsteemile.