Põhjalikult on ümber tehtud tuumiktehnoloogiad, mis on kõik 64-bitised.  Ettevõttesõbraliku lahendusena on Snow Leopard'i sisse ehitatud Microsoft Exchange'i serveri tugi. Operatsioonisüsteemi koodi on hoolega optimeeritud ja selle maht on eelkäijast poole võrra väiksem, tänu millele vabaneb kõvakettal seitse gigabaiti.

Snow Leopard toetab 64-bitiseid protsessoreid ja tänu sellele oskavad programmid kasutada senisest kordades suuremas mahus operatiivmälu. Operatsioonisüsteem jooksutab ka seniseid 32-bitiseid rakendusi.

Tänu OpenCL standardi kasutamisele toetab Snow Leopard vastavalt programmeeritud rakenduste puhul graafikaprotsessorite võimaluste ärakasutamist tavarakenduste jooksutamiseks (GPGPU).

Uus OS X 10.6 Snow Leopard maksab maksab 29 dollarit ehk 330 krooni (meil tuleb arvestada lisanduvate maksudega) ja sellise hinnaga saavad operatsioonisüsteemi hankida senise OS X 10.5 Leopard kasutajad, kes on ostnud uue Apple'i arvuti pärast 2007. aasta novembrit.

Vanema OS X Tiger'i kasutajad peavad uue operatsioonisüsteemi pluss iLife ja iWork kolmikpaketi eest välja käima 169 dollarit ehk 1860 krooni.