BOLD Knot on võtmehoidja suurune telefonilaadija. Lisaks laadimisfunktsioonile peitub tootes väike aku. Projekti lähemalt uurides selgub, et selle taga on Eestis tegutsev rahvusvaheline tiim, kirjutab Kiip.ee.

Toodet arendab ettevõte Bold Gadgets, kuhu kuuluvad kolm palestiinlast ja üks ameeriklane. Firma soov on toota ilusaid stiilseid tehnikavidinaid.

Praegust toodet on tiim arendanud juba neli aastat. Tootearendust alustasid idee kaasautorid Ismat Tuffaha ja Lama Mansour oma kodumaal ehk Palestiinas.

Poliitilistest põhjustest tulenevalt ei saanud tiim sealsel turul toodet soovitud tempole arendada. Tuul saadi tiibadesse alles tänavu märtsis, mil kaasautorid kolisid Eestisse ning liitusid riistvarakiirendiga BuildIT.

Tartus tegutsev BuildIT andis tiimile vajaminevad vahendid prototüüpide kiiremaks ja paremaks arendamiseks ning toetas projekti rahaliselt.

Foto: Kiip.ee

Kuigi ettevõttes on kolm palestiinlast ja üks ameeriklane peavad nad end Eesti idufirmaks. „Eesti on andnud meile võimaluse oma toodet arendada ning tuua see turule. Ilma eestlaste ja BuildITi abiga ei oleks me Indiegogos midagi saavutanud. Eestlaste lahkusest ning abivalmidusest tingituna peame me endid südamelt eestlasteks ning soovime siinset kogukonda tänada selle eest,” teatas Mansour.

Eesti maksusüsteemi ja idufirmade osas sõbraliku suhtumise tõttu plaanib ettevõtte oma peakontori jätta Eestisse. Praeguste plaanide kohaselt hakatakse BOLD Knoti laadijat tootma Eestis.

Toote kaasautorid on juba taotlenud Eesti elamisluba. Lisaks nägusale telefonilaadijale on tiimil parasjagu arendamisel veel kolm toodet, kuid neist ei soovi firma esindaja hetkel veel täpsemalt rääkida.

BOLD Knotile saab Indiegogos õla alla panna kuni 4. juulini. Väikseim rahaline toetus, mida saab teha, on 26 eurot.