ClimateLaunchpad toimub Euroopa kliimamuutuste innovatsioonikeskuse Climate-KIC ning kohaliku partneri Startup Estonia eestvedamisel.

Võistluse eesmärk on leida lahendusi kliimamuutusele ning otsida senistele tehnoloogiatele loodussõbralikumaid alternatiive.

Tänavu on finaali jõudnud 87 meeskonda 30 Euroopa riigist ning kahe päeva jooksul esitab iga tiim rahvusvahelise žürii ja auditrooriumi ees lõpliku nägemuse enda maailmamuutvast ettevõtmisest. Eestit on finaalis esindamas 3 perspektiivikat iduettevõtet, Eesti eelfinaali võitjad: BugBox, Gleather ja WildAr. BugBox toodab söödavatest putukatest õli ja valgurikast toidupulbrit, Gleather valmistab želatiinist nahalaadset toodet ja ning WildAr on loonud rakenduse, mis annab tee-ehitajaile tagasisidet selle kohta, milliste looduslike iseärasustega tuleb mingis konkreetses kohas tee-ehitusega tegeledes arvestada. Näiteks, kas elab ümbruskonnas mingeid haruldasi loomaliike.

Euroopa finaalvõistluse esikolmikut premeeritakse ettevõtte starditoetuseks mõeldud rahalise auhinnaga. 10 parimat meeskonda pääsevad Climate-KIC kiirendiprogrammi, kus ootavad ees kogenud mentorid, kelle juhendamisel kasvavad ideedest täisväärtuslikud rohetehnoloogilised ettevõtted.

Parimad selguvad homme õhtul. Täpsema ajakava ja programmiga saab tutvuda Climatelaunchpadi kodulehel.

ClimateLaunchpadi Eesti peakorraldaja Marit Sall usub, et võistlus pakub ka tavakuulajale põneva võimaluse tutvuda uue põlvkonna tehnoloogiatega, mis kasutavad ära maailma muutvaid megatrende: jagamismajandus, taastuvenergeetika, ringmajandus ja ressursside efektiivne kasutus.