See tähendab, et pühapäeva varastel tundidel esineb kõikide operaatorite kõne- ja andmesideteenustes häireid (halvemal juhul kuni 3G teenuse ajutise kadumiseni).

Olukord puudutab eelkõige 2G ja 3G mobiilset sidet maapiirkondades. Suuremates linnades toimivad kõigi operaatorite 3G ja 4G võrkudes nii kõne- kui ka andmeside.

Vajadusel eemaldage telefonist SIM-kaart, et saaks hädaabinumbrile 112 helistada.

Foto: Wikimedia Commons, kasutaja Sebastianpin

EMT ja Tele2 võrkudes on pärast korrastamist kõik nagu endine. Elisa võrgus ei pruugi vana mobiiltelefon aga enam kasutuskõlblik olla.

Firma esindaja selgitab: muudatus mõjutab vanemaid kui 2000. aastal valminud mudeleid, sest sellised (enam kui viieteistkümne aasta vanused) seadmed ei pruugi uues Elisa EGSM sagedusalas töötada. Taolisi kliente on meil hinnanguliselt mõnisada.

Elisa asendab kõigi nende klientide vanad telefonid tasuta uutega, Samsungi mudeliga E1200. Selleks võtab Elisa kõikide nende klientidega eelnevalt ise ühendust e-kirja, SMSi, eraldi kirja ja/või telefoni teel.

Uus mobiiltelefon saadetakse kliendile kulleriga. Lisaküsimustega pöörduda Elisa kõnekeskusesse telefonil 6 600 600.

Väljavahetatavaid mudeleid ei saa päris nimekirja kujul välja tuua, sest mõjutatud ei pruugi olla iga konkreetse mudeli kogu seeria. Probleem võib tekkida näiteks Nokia 5110 ja 3310-ga.