Kui tehastest hakkavad viie aasta pärast 18nm protsessi baasil valminud kiibid tulema, siis järgmise põlvkonna tehaste sisseseade maksab juba niivõrd palju, et ühte tehasesse investeeritud raha ei ole võimalik tagasi teenida, vahendab TGDaily. Praegu maksavad mõned masinad üle 20 miljoni dollari.

Kui suurtel ettevõtetel nagu Intelil ja Samsungil on piisavalt sügavad taskud vajalike investeeringute tegemiseks, siis väiksemad tegijad peavad hakkama protsessoreid aina rohkem kiibivalukodadest (n GlobalFoundries ja TSMC) sisse ostma.

450-millimeetriste ränilaastude kasutuselevõtmine aitaks ühelt poolt toota küll odavamaid kiipe, kuid teisalt maksab vastava tehnoloogia arendamine ja soetamine nii palju, et selleni ilmselt enne 2018. aastat ei jõuta.

450mm ränilaastude kasutuselevõtmine on kibitootjate jaoks atraktiivne, sest võrreldes tänaste 300 mm laastudega on sellel üle kahe korra suurem ränipindala ja trükitud matriitside arv. See ühtekokku vähendab materjalide maksumust ühe protsessori kohta.