Klassikalisel märulseikluste sarjal põhinev "PoP" on külastanud imdb.com andmetel Saksamaal juba piiratud arvul kinoekraane; möödas on ka pidulikud esilinastused Londonis ja Moskvas. Kangelane alustab üldist maailma kinode vallutamist siiski just täna, ja jõuab Eestis levisse 28. mail (maakeelse pealkirja "Pärsia prints: Ajaliiv").

Nimikangelane saab ajaliiva-triloogiaks kutsutud kolme mängu kombel siin kurjuse jõududega võideldes teataval määral ajaga manipuleerida, loodame, et see toob ekraanile üha lennukamaid akrobaatilisi trikke.

Huvilistel ei maksa siiski oodata päris hiljutiste "Prince'i" mängudega võrreldavalt vägivaldset seiklust, sest peamisi tootjaid on peresõbralik Walt Disney Pictures.

Nende puhul on üsna harukordne juba see, et teos vastab USA kinodes mitte madalaimatele võimalikele vaatajapiirangutele - G ja PG -, vaid kolmandale (PG-13), mis tähendab, et alla 13aastane pääseb saali pigem täiskasvanud saatja seltsis. Tänapäeval tähendab see eelkõige ingliskeelses variandis "f-sõnade" puudumist ja koonerdamist vere ja tegelaste armueluga. Samas ei pea tingimata tegema allahindlust lennukatele trikkidele.

Lähedasim eeskuju on ilmselt ülimenukaks osutunud "Kariibi mere piraatide" triloogia, mille kohta "PoP" Disney graafikus sel suvel täidabki. Asendaja leidmisega oli kiire, sest viimased "Piraadid" ilmusid 2007. a suvel ja järgmise (neljanda) osa valmimine 2011. aastal pole hetkel enam kindel. Nii et ilmselt võib Pärsia printsilt oodata kõike seda, mida vihkasite või armastasite "Piraatides".

Valdavalt 2008. a teisel poolel Suurbritannias ja Marokos vändatud "PoP" maksis 150 miljonit dollarit. See on muidugi tohutu hulk raha, aga samas tänapäevase suurprojekti kohta tagasihoidlik. Nimikangelast kehastab Jake Gyllenhaal ("Donnie Darko", "Päev pärast homset", "Brokebacki mägi", "Zodiac"), suurtes osades ka Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina jt.

Ootuspäraselt saabub filmiga samal maailma ette uus Prince'i videomäng. "Prince of Persia: The Forgotten Sands" ilmus mai keskel platvormidele PlayStation 3, Xbox 360, Wii, DS ja PSP, umbes kolme nädala pärast võib oodata PC-väljalaset. Gamestar lubab arvustamiseks mõeldud koopiad õige pea meieni toimetada!