Protesti märgiks levitab Jaagup Irve oma veebilehel
joonistusi pikettivatest inimestest, kelle plakatitel on kirjas näiteks “pri.ee priiks!”.

Irve veebilehel on üleval html-keeles käsud, mille abil saab digimiitinguga hõlpsasti ühineda ja ka oma veebilehe “lärmi lööma” panna. Mõne päevaga on võimalust kasutanud mitukümmend veebileheomanikku, protestiallkirjade kogumiseks loodud saidil petitsioon.ee toetab piketti ligi 300 inimest.

“Mulle tundub jabur, et praegu hävitatakse täiesti hästi töötavat toredat süsteemi,” põhjendas Jaagup Irve netimiitingu algatamist, ja lisas, et kui seni tasuta pri.ee lõpuga netiaadressid tõesti tasuliseks muutuvad, läheb suurem osa neist tõenäoliselt kaduvikku - see pärsiks eelkõige noorte, netilehtede programmeerimisega esmatutvust tegevate inimeste võimalusi. Praegu on Eesti registreeritud umbes 12 000 pri.ee lõpuga netiaadressi.

Probleemi võimaliku lahendusena pakkus Irve välja kaks varianti: esimese võimalusena saaks asutada mittetulundusühingu, mis hakkaks pri.ee-d haldama või teeks seda mõni praegune registripidaja enese reklaami eesmärgil; teise võimalusena jätkuks süsteem nii nagu seni ehk kodanike domeenide eest hoolitseks riik.