Üks uudis, mida siiski soovin tagantjärele jagada, on see, et autotootja Porsche võib nüüd end ka nutiseadmetootjaks nimetada. Või arvutitootjaks, kuidas soovib. Mida see tähendab? Loe edasi.

Porschel on eraldi firma kõiksuguste nende logo kandvate esemete ja aksessuaaride tootmiseks. Selle nimi on Porsche Design Group ja sellel on tekkinud ka soov moodsa tehnika vallas kätt proovida.

Esialgu toimus katsetamine koostöös Huaweiga, mille nutitelefonist Mate 9 ja nutikellast Watch 2 sündisid luksuslikuma välimusega Porsche Designi nn erimudelid. Peamised erinevused tavamudelitega võrreldes ongi disain ja kõrgem hind.

Porsche Design esitles mobiilimessil aga ka oma MS Surface'i rivaali ehk kaks-ühes-tahvelarvutit, millel nimeks Book One.

Kaks-ühes on sülearvuti, millelt saab klaviatuuri küljest ära võtta, või tahvelarvuti, millele saab klaviatuuri mugavalt külge kinnitada. Selline lahendus olla tahvelarvutite kuhtuval turul viimasel ajal kõige popim.

(Foto: tootja)

Book One jooksutab Windows 10 Pro opsüsteemi, mis toob kaasa sellised moekad võimalused nagu Microsofti digiabiline Cortana, Windows Hello abil näotuvastusega sisselogimine, Windows Inki abil ekraanile kirjutada ja joonistada jm.

Tehnilised näitajad on tegelikult üsnagi Surface Booki moodi:

* 13,3-tolline 3200 x 1800 piksliga IPS LCD ekraan,

* Inteli protsessor Core i7-7500U (2,7-3,5 GHz),

* 512 GB SSD andmeruumi, 16 GB töömälu,

* kaks USB 3.0, USB-C ja USB-C Thunderbolt pesa

* 5 MP veebikaamera esiküljel, kaks mikrofoni, stereokõlarid

* aku, mis täitub tootja lubaduse järgi kahe tunniga ja kestab "normaalse kasutamise juures" kuni 14 tundi

Ka hinnad on sarnaselt kallid, vähemalt USA-s. Book One'i saab koju tuua 2495 dollari eest, mis ületab odavaimat Surface Booki vaid 100 dollari võrra.

Book One ilmub aprillis ning jõuab esialgu müügile USA-s, Kanadas ja veel 15 Euroopa ja Aasia riigis (vaata nimekirja). Meile lähimal näiteks Soomes, alates 2895 eurost.