Sari kuulutati BBC Channel 4 poolt välja juba aastal 2014 ja siis teatas telekanal, et seda hakkab kirjutama Oscarile nomineeritud stsenarist. Põhja-Korea reageeris sarjale nördimusega ja New York Times vahendas, et isoleeritud riigi juhtkond nimetas sarja "laimavaks farsiks".

Kui selgus, et hoolimata protestidest minnakse sarja tootmisega ikka edasi, häkiti väidetavalt Põhja-Korea poolt sarja ühe kaastootja Mammoth Screeni süsteemidesse sisse, teatab BBC. Rünnak toimus tegelikult juba ammu - aastal 2014, kui sarjastki rääkima hakati, aga fakt, et Põhja-Koreaga seotud häkkerid rünnaku läbi viisid, ilmnes alles nüüd. Mingit suurt kahju teha ei jõutud, aga pabistamist oli kõvasti. "Nad jooksid ringi, juuksed põlemas," kirjeldas BBC-le olukorda kujundlikult ühe teise telefirma tegevjuht.

Kui esialgu mindi probleemidest hoolimata sarja arendusega edasi, siis aasta hiljem pandi see siiski kalevi alla, kuna kolmanda osapoole rahastus kukkus ära, teatas ITV Studiosi kõneisik. ITV Studios ostis Mammoth Screeni kaks aastat tagasi ära.

Nagu Mashable kirjutab, pole see esimene kord, kui Põhja-Korea on riigi kujutamisele välismeedias tugevalt reageerinud. Ja paistab, et nende meetmed töötavad.

Aastal 2014 tabas küberrünnak poliitilise komöödiafilmi "Intervjuu" ("The Interview") tegijaid. Seth Rogeni ja James Francoga peaosas tehtud filmi keskmes oli Põhja-Korea liidri atentaadikatse. Rünnak omistati grupeeringule nimega the Guardians of Peace. Rünnaku tulemusena avaldati näiteks staaride palganumbrid ja sotsiaalkindlustuse andmeid ning USA ametnikut ütlesid, et usuvad rünnaku taga olevat Põhja-Koread.

Põhja-Korea teatas, et nad pole asjaga seotud, kuid kiitis häkkimist kui "õiglast tegu". Sony otsustas alguses filmi mitte välja lasta, aga lõpuks jõudis see siiski veebikanalitesse ja ka peotäiesse kinodesse. Suuremad kinod ei julenud seda siiski näidata.

Täna kahtlustati aga, et Põhja-Koreaga seotud häkkerite rühmitus Lazarus korraldas küberrünnaku Taiwanil, kus üritati varastada 60 miljonit dollarit - sellest rahast on juba kõik peale poole miljoni tagasi saadud.